5 книжок, які ви встигнете прочитати під час подорожі
5 книжок, які ви встигнете прочитати під час подорожі

5 книжок, які ви встигнете прочитати під час подорожі

Повсякденні поїздки, довгі відрядження та мандрівки під час відпусток мають одне спільне: за час у дорозі нам хочеться прочитати захопливу історію від початку до кінця. Разом з Yakaboo ми пропонуємо п’ять книжок невеликого обсягу та різних жанрів, які доповнять будь-яку подорож. 

«Проростання», Таня Стус

Жанр: жіночий роман
Кількість сторінок: 176

Роман про дорослішання українки, яка народилася наприкінці 1970-х на Луганщині, розповідає не тільки про її становлення як жінки, а й про формування національної ідентичності. Це часом насмішкувата, часом чуттєва історія, яка починається з шістдесятників та триває до сьогодні. Авторка мандрує в міжчасів’ї спостережень, здогадів і спогадів — прислухається до себе тоді, потім і тепер. Обкладинку роману прикрашає картина сучасної художниці Олександри Місько «На Червоному Коні. Назустріч бажанням».

«Майстер ілюзій», Олексій Тимошенко

Жанр: фантастика
Кількість сторінок: 216

У своїх фантастичних оповіданнях Олексій Тимошенко змальовує іншу реальність крізь призму понять і категорій буденності. Ми  живемо надто швидко, тому й часом не  помічаємо деталі, які вже є ознаками майбутнього. У цій збірці читач побачить звичайних героїв у незвичайних обставинах і, можливо, у комусь із них впізнає себе, свої проблеми та знайде відповідь на одвічні питання про сенс буття. На обкладинці — картина українського художника початку XX століття Олександра Богомазова.

«Міланці вбивають по суботах», Джорджо Щербаненко

Жанр: детектив
Кількість сторінок: 192

Син українця й італійки Джорджо Щербаненко вважається батьком італійського детективу. Його вишуканий та розумний нуар на тлі розкішних палаців та міських нетрів Мілана з ідеальним головним героєм завоював серця читачів у всьому світі. Головний герой історії — Дука Ламберті, колишній лікар, а нині приватний детектив. Він розплутує вбивства й грабунки, наражається на смертельну небезпеку, проте незмінно перемагає. Поряд з ним працюють над викриттям злочинців подруга Лівія і вірний помічник Маскаранті. Разом вони розслідують зникнення молодої дівчини та знаходять мережу викрадачів та сутенерів, які ламають життя жінок.

«Ерік», Террі Пратчетт

Жанр: фентезі
Кількість сторінок: 152

«Ерік» — дев’ята книжка серії «Дискосвіт» про пригоди тих, хто займається магією. Вона розповідає про юного демонолога-початківця Еріка. Головний герой викликає демона, аби той виконав три його бажання. Нічого особливого — владарювання світом, найвродливіша жінка та вічне життя. Проте Ерікові не вдається викликати справжнього демона — замість нього в магічному колі матеріалізується чарівник-невдаха Ринсвінд. Проте бажання головного героя несподівано здійснюються, хоч і в химерний спосіб. 

«Я забула труси», Майя Тульчинська

Жанр: гумористичні оповідання
Кількість сторінок: 200

Це путівник життям української жінки. Він смішний, бо жінки часто намагаються сміятися, коли їм боляче, а надто — коли стикаються з несправедливими очікуваннями або приниженням тільки через те, що народилися у своєму тілі. Сміх стає терапією та допомагає рухатися далі: народжувати й виховувати дітей, турбуватися про чоловіка, робити кар`єру. 

Авторка попереджає: в людей, які вважають, що фемінізм — це погане слово, а також у всіх, хто страждає на клінічні вади почуття гумору, нестачу іронії та хронічну серйозність, ця книжка може викликати непоправні розлади картини світу!


Источник материала
Поделиться сюжетом