Модне повернення в Канни: шукаємо найцікавіші образи з червоного хідника за допомогою ШІ
Модне повернення в Канни: шукаємо найцікавіші образи з червоного хідника за допомогою ШІ

Модне повернення в Канни: шукаємо найцікавіші образи з червоного хідника за допомогою ШІ

Кожна червона доріжка для редакторів глянцю означає тільки одне: вся команда незалежно від дня календаря й часу на годиннику (а зачасту найграндіозніші заходи проходять на іншій півкулі світу) має бути напоготові висвітлювати всі нюанси й деталі заходу — від першого гостя до останнього. Ключову роль в цьому процесі відіграють оперативність (інакше в цю ж секунду вас випередять конкуренти) і знання теми редактором (від зіркових обличч до брендів прикрас чи елементів манікюру). І аби якнайшвидше підготувати якісний матеріал, бажано, аби зійшлися ці всі фактори. Зізнаємося, цьогоріч нашій редакторській команді дуже пощастило: ми отримали помічника, про якого могли тільки мріяти. Так, я про штучний інтелект, який за останні місяці наробив галасу. Доки всі б’ють на сполох, що ШІ відбирає «хліб» у представників творчих професій, ми продовжуємо наполягати на тому, що при правильному використанні він стає «талановитим» асистентом, який тільки полегшує вашу роботу. У попередніх матеріалах ми детально розповідали, як користуватися чат-ботами ШІ та як генерувати fashion-знімання для глянцю за допомогою Midjourney. Сьогодні ж розкажемо про одну з найреволюційніших функцій ШІ, з якою нам доводилося працювати за останній час — Circle to Search, розробкою якої Samsung займався разом із Google.

Що таке функція Circle to Search?

Це функція, яка значно полегшує пошук інформації в мережі й робить користування гаджетом більш зручним та інтуїтивним. За допомогою Circle to Search with Google можна миттєво знаходити інформацію про предмети або об’єкти на екрані ваших пристроїв Galaxy*, просто обвівши їх. Усе, що вам потрібно, — бути підключеним до інтернету.

Як працює функція Circle to Search with Google?

Обведіть об’єкт, який вас цікавить, за допомогою пальця чи стилуса, і Circle to Search миттєво знайде всю необхідну інформацію. Ця функція працює у всіх застосунках, які дозволяють робити знімок екрану. Важливий нюанс: через особливості алгоритму пошук того самого зображення може дати різні результати.

У чому різниця Circle to Search і Google Lens?

Функція Circle to Search краща у випадках, коли вас цікавить швидкий і зручний пошук інформації про об`єкти безпосередньо на екрані смартфона: вам не потрібно закривати застосунок та витрачати час на правильне формулювання пошукового запиту. На відміну від Google Lens пошук через Circle to Search працює на будь-якому екрані мобільного пристрою.

Як і де можна використовувати функцію Circle to Search with Google у повсякденному житті?

Покупки: Ви бачите цікавий предмет (телевізор, сумку чи автомобіль) у журналі або на сайті. Обведіть його, щоб знайти більше інформації: ціни, відгуки та місця, де можна його купити.

Подорожі: Під час перегляду світлин із визначних місць, обведіть будинок або пам`ятку культури, щоб знайти деталі про історію, розташування та час роботи (якщо мова про музей, галерею чи культове кафе).

Освіта: Під час підготовки до іспиту обведіть невідомий термін чи поняття в тексті або на зображенні і знайдіть тлумачення чи іншу додаткову інформацію.

Рецепти: У стрічці Instagram ви натрапляєте на апетитну страву, яку б хотіли приготувати вдома. Обведіть її, щоб знайти рецепт або схожі страви.

Природа: Під час прогулянки вашу увагу привертає якась рослина чи тварина, породу якої ви точно не знаєте. Зробіть фото, обведіть об`єкт і знайдіть все, що тільки може запропонувати вам мережа.

Мистецтво: Ви точно бачили цю картину, але забули художника, який її написав. Обведіть об’єкт у коло і за лічені секунди дізнавайтеся більше про автора, стиль та історію створення твору.

Як функцію Circle to Search використовує редакція ELLE.UA?

Одним із найпопулярніших видів матеріалів під час висвітлення червоних доріжок, безперечно, є добірка найкрасивіших зіркових образів. І тут важлива кожна деталь: бренд, колекція, стиліст, який працював над образом, передісторія створення сукні тощо. Знайти це все оперативно може велика команда редакторів або ж один редактор, який має за помічника Circle to Search with Google. Ми в реальному часі стежимо за появою зірки в об’єктиві фотографів, обводимо конкретну сукню, задаємо запит і отримуємо всю необхідну інформацію: від Instagram-сторінки бренду, який готував вбрання для зірки, до сайту з цінами й детальним описом речі, де можна здійснити покупку вже зараз. Так ми готували окремий матеріал про українські модні бренди, які цьогоріч сяяли на червоній доріжці Канн. Далі наводимо приклади найцікавіших, на наш погляд, образів і пропонуємо протестувати функцію Circle to Search і вам: звісно, із образом, який припав вам до душі найбільше.

Даніель Маркан у FROLOV

Роуз Бертрам у WONÀ Concept

Леонні Ганне в Milla Nova

Валентіна Вігналі у WONÀ Concept

Ніна Сандбех у WONÀ Concept

*Преміальний мобільний штучний інтелект, представлений у нещодавній серії Galaxy S24, стане доступний на більшій кількості пристроїв: Galaxy S22 і Galaxy S23, складаних Galaxy Fold4 і Fold5, Flip4 і Flip5, а також на планшетах Galaxy Tab S8 і Tab S9.


Источник материала
Поделиться сюжетом