В українській школі в Абу-Дабі презентували виставу про важливість плекання рідного слова
В українській школі в Абу-Дабі презентували виставу про важливість плекання рідного слова

В українській школі в Абу-Дабі презентували виставу про важливість плекання рідного слова

В українській школі «Дивосвіт» (Абу-Дабі) під час відзначення свята останнього дзвоника, яке зібрало разом учнівську та викладацьку спільноту школи, батьків, друзів і партнерів «Дивосвіту», відбулася презентація вистави «Як українське Слово ворогів перемогло».

Як передає Укрінформ, про це повідомило україномовне видання в ОАЕ «Емірати сьогодні».

Над постановкою спектаклю та яскравих музичних і танцювальних номерів завзято працювали учні (і найменші «Проліски», і доросліші «Чорнобривці» й «Соняшники»), учителі «Дивосвіту» та друзі школи. До написання сценарію долучилася казкарка Міла Калиновська. Костюми були ретельно підібрані або створені власноруч батьками учнів.

«Результатом спільної роботи стала чудова вистава про важливість плекання рідного слова й традицій, зв’язку з Батьківщиною й рідною землею на глибинному рівні, що дає нам розуміння свого коріння та силу відстоювати й захищати те, що складає основу нації та кожного українця; про єднання заради перемоги над ворогами та дбайливе ставлення до своєї країни», – пише видання.

Окремо із великою вдячністю й повагою присутні згадали тих, хто на різних фронтах боронить Україну від російського агресора, і хвилиною мовчання вшанували полеглих за рідну землю.

Продовженням заходу став концерт за участі музичного колективу школи «Дивосвіт» (засновник – Тофік Аль Джунді; керівник та диригент – Андрій Опанащук), українського танцювального гурту «Коралі» (Абу-Дабі) та виконавиці й композиторки Ольги Бондаренко (м. Дубай). Вони порадували глядачів чудовими музичними виступами, зворушивши передзвоном рідних мелодій та авторських пісень.

Хлопці, учні «Дивосвіту», презентували глядачам «Аркан» – український народний чоловічий коловий танець, постановником якого виступив Анатолій Левицький.

Ще одним подарунком глядачам став видовищний виступ юної гімнастки Міли Конті. З цією композицією вона стала срібною призеркою міжнародного турніру з художньої гімнастики 4th International Rhythmic Gymnastics Tournament “Performance Cup 2024”, що відбувся в Стамбулі наприкінці травня.

Як почесні гості на шкільне свято завітали посол України в ОАЕ Дмитро Сенік з дружиною Євгенією Ємшенецькою.

У вітальному слові посол України привітав дітей, викладацький колектив і батьків з успішним завершенням навчального року, подякував за натхненну роботу зі збереження й вивчення українського Слова в Еміратах.

«Ви робите важливу справу, і я прошу вас продовжувати активно вчитися, готуватися до подальших років навчання у вищих навчальних закладах, адже освічена й патріотична молодь є запорукою успішного майбутнього України», – наголосив Дмитро Сенік.

Привітати колектив «Дивосвіту» приїхали гості з української школи «Софія» в Дубаї, а також співзасновниця українського дитячого простору OVVA з Рас-ель-Хайми Оксана Федулова, яка передала теплі вітання та подарунки: виготовлений у техніці вибійки рушник із символічним мотивом «Дерево життя» і солодкі гостинці – пряники із зображенням Мавки, улюбленої героїні однойменного українського мультфільму.

У свою чергу, директорка «Дивосвіту» Юлія Біленко висловила глибоку вдячність вчителям, батькам та всім, хто допомагав організувати навчально-виховний процес на відповідному рівні.

«Навчальний рік 2023/24 для нашої школи був відверто непростим, здебільшого через відсутність постійного приміщення для занять. Водночас наше свято сьогодні – ознака того, що ми впоралися. Завдяки спільній праці, вашій підтримці та взаєморозумінню ми подолали труднощі й завершуємо цей навчальний рік, маючи успіхи та досягнення», – наголосила Юлія Біленко.

Вона також подякувала посольству України, Українській жіночій ініціативі в ОАЕ, українському дитячому простору OVVA, школі «Софія», українській танцювальній студії «Capital Dance» (Абу-Дабі) за підтримку. Окрему вдячність директорка «Дивосвіту» висловила родині учениці Мірабели Бані Ода, батько якої надав приміщення для тимчасового проведення занять.

Нагадаємо, понад 30 учасниць з України й інших країн світу відвідали майстер-клас з української вишивки в Абу-Дабі, організований Українською жіночої ініціативи в ОАЕ (УЖІ) з нагоди Всесвітнього дня вишиванки.

Фото: Євген Єрмоленко, школа «Дивосвіт»



Источник материала
Поделиться сюжетом