4 фільми сучасних іспанських режисерів, які варто подивитися
4 фільми сучасних іспанських режисерів, які варто подивитися

4 фільми сучасних іспанських режисерів, які варто подивитися

З 20 до 26 червня в київському кінотеатрі «Жовтень» триватиме фестиваль «Лінія іспанського кіно». У програмі — картини 2023-2024 років та ретроспективна стрічка з ранньої творчості Педро Альмодовара.

Ми розповідаємо про фільми цьогорічного фестивалю.

«Навпаки»

Режисер: Хонас Труеба

Подію відкриє комедія «Навпаки» з Двотижневика режисерів Каннського кінофестивалю, де стрічка отримала Премію Label Europa Cinemas як найкращий європейський фільм. 

Це історія Елі та Алекса — після 15 років спільного життя вони вирішили влаштувати вечірку з нагоди свого розставання. Близькі головних героїв налаштовані досить скептично до святкування, проте пара здається впевненою в такому рішенні.  Та чи щире бажання Елі та Алекса відсвяткувати закінчення сімейного життя?

«Одне кохання»

Режисерка: Ісабель Койшет

Рятуючись від напруженого міського життя, 30-річна Нат ховається в маленькому селі в Іспанії. Вона прагне спокою, проте розпочинає протистояння з господарем орендованого будинку. Головна героїня також знайомиться з сусідом Андреасом і неочікувано приймає його дивну пропозицію. Цей випадок змусить Нат засумніватися, якою жінкою вона є насправді.

Світова прем’єра на торішньому Міжнародному кінофестивалі в Сан-Себастьяні принесла актору Овіку Кеучкеряну «Срібну мушлю» за найкращу роль другого плану, а режисерці — відзнаку Feroz Zinemaldia. Цьогоріч картина отримала 7 номінацій на іспанську кінопремію «Ґоя».

4 фільми сучасних іспанських режисерів, які варто подивитися - Фото 1

«Вони вбили піаніста»

Режисер: Фернандо Труеба та Хавʼєр Маріскаль

Фільм розповідає про нью-йоркського журналіста, який вивчає історію бразильського піаніста-віртуоза, зниклого в 1970-х роках за таємничих обставин. Фільм охоплює період творчої свободи в Латинській Америці 1960-70-х років, який передував приходу тоталітарних режимів. 

Світова прем’єра картини відбулася на Міжнародному кінофестивалі в Торонто, а цьогоріч робота отримала номінацію на премію «Ґоя» за найкращу анімацію.

4 фільми сучасних іспанських режисерів, які варто подивитися - Фото 2

«За що мені це?» 

Режисер: Педро Альмодовар

Спеціальна подія фестивалю — ретроспективний показ драмеді «За що мені це?». Фільм став першим міжнародним успіхом Педро Альмодовара, одного з найупізнаваніших іспанських режисерів сучасності.

Події стрічки розгортаються навколо Ґлорії — жінки з непростою долею, яка працює з ранку до вечора, щоб прогодувати родину. А її ексцентрична сім’я — це жорстокий чоловік-таксист, невдячна свекруха та двійко неповнолітніх синів.

4 фільми сучасних іспанських режисерів, які варто подивитися - Фото 3


Источник материала
loader