«Я вірю в ефект наслідування — що більше людей бачать і чують про благодійність, то більше вони готові діяти так само», — Катерина Білик
«Я вірю в ефект наслідування — що більше людей бачать і чують про благодійність, то більше вони готові діяти так само», — Катерина Білик

«Я вірю в ефект наслідування — що більше людей бачать і чують про благодійність, то більше вони готові діяти так само», — Катерина Білик

Навіть у темні часи ми повинні пам`ятати й дбати про нашу красу — як внутрішню, так і зовнішню. У цьому впевнена наша нова героїня digital-обкладинки ELLE Катерина Білик — переможниця Miss Face of Humanity 2023 та Miss Supermodel Global, Miss Princess Ukraine 2020, яка сьогодні активно використовує свої платформи в соціальних мережах для трансляції важливих меседжів та залучення аудиторії до благодійних проєктів. Її сила та натхнення — у підтримці військових, дітей, які потребують медичної допомоги, та в інших соціально значущих ініціативах. В інтерв’ю Катерина розповіла нам про власну місію, речі, які надихають рухатися попри все, свій стиль поза сценою, критерії вибору одягу, особливу пристрасть до прикрас і турботу про свою красу як важливу складову підтримки ментального здоров’я.

Що дав вам досвід участі в міжнародних конкурсах краси, де ви представляли Україну?

Я відчула себе частиною чогось більшого. Це велика відповідальність — показати світу, що українки не тільки красиві та розумні, але й сильні, талановиті, цілеспрямовані та незалежні. Це також унікальна комунікаційна платформа, через яку можна донести до міжнародної спільноти, хто така українська жінка.

На щастя, стандарти професійних конкурсів краси змінилися, ми відійшли від застарілих ідеалів 90-60-90. Тепер на перший план виходить особистість, її унікальна історія, життєвий досвід і досягнення. Вірю, що справжня краса — це також і любов до себе й світу, впевненість у своїх силах і бажання робити цю планету кращою.

Ви маєте широку англомовну аудиторію в соцмережах (Instagram і TikTok). Чи допомагає це вам доносити важливі соціальні меседжі?

Так, безумовно, дуже допомагає. У своєму контенті я часто у жартівливій формі порушую важливі теми, зокрема про стереотипні уявлення щодо українських жінок. Крім того, я активно висвітлюю війну в Україні, оскільки у багатьох іноземців є хибне враження про реальні події. Хтось вважає, що життя в нашій країні зупинилось, але я транслюю, що наша нація сильна і навіть в темні часи ми продовжуємо працювати, доглядати за собою і жартувати.

Через свої соціальні мережі я також залучаю аудиторію до благодійних зборів і обов’язково звітую про результати. Як на мене, це важливо транслювати, щоб надихати й мотивувати інших. Я вірю в ефект наслідування — що більше людей бачать і чують про благодійність, то більше вони готові діяти так само. Якщо ж ми приховуємо свої добрі вчинки, може скластися враження, що цього ніхто не робить, і, відповідно, буде залучатися ще менше людей. Відкритість і прозорість у таких питаннях можуть змінити світ на краще, і я пишаюся тим, що маю змогу використовувати свої соцмережі для таких важливих меседжів.

Розкажіть про ваші проєкти, пов’язані з благодійністю.

Підтримка військових та ЗСУ залишається одним з пріоритетів. Так, я регулярно допомагаю 5-й Слобожанській бригаді, 3-й ОШБр; ми закуповуємо тепловізори, теплий одяг, ліки, оплачуємо лікування поранених бійців та ремонтуємо за власний кошт авто. Ми також передали новий автомобіль четвертому відділу Обухівського РТЦК та СП, який зараз активно використовується нашими військовими на передовій.

Паралельно я активно займаюся підтримкою дітей у місті Богуслав, звідки я родом. Завдяки моїм підписникам ми створили справжнє свято Миколая для близько 200 дітей місцевого ліцею. Попри війну, українські діти повинні мати дитинство, в якому є місце казці. Я вірю у світле майбутнє наших дітей, тому підтримую тих, хто прагне знань. Так, в Богуславі я подарувала ноутбук дівчинці, яка склала ЗНО на 200 балів. Її сім`я не мала змоги придбати необхідну техніку для подальших успіхів у навчанні, тому це зробила я. Також займаюсь фінансуванням юніорської хокейної команди «Шершні 2015/2016» та їхньої участі в національних змаганнях. 

Крім цього, я підтримую дітей, які потребують медичної допомоги, зокрема залучаю лікарів з інших країн. Цього року ми відправили хлопчика на ім`я Олександр на лікування до США, де він отримав необхідну допомогу і тепер може ходити. А зараз веду перемовини стосовно ще однієї дитини, яка потребує лікування, бо має труднощі з мовленням та моторикою.

Мене надихають люди, які готові боротися за своє майбутнє.

Їхня стійкість і рішучість спонукають мене продовжувати підтримувати їх, адже кожна маленька допомога може змінити життя на краще.

У чому ви сьогодні знаходите для себе мотивацію і натхнення? Що вас заряджає енергією та допомагає рухатися вперед?

Ці люди, про яких я розповідала, люди, які готові боротися до останнього, надихають мене найбільше. Вони показують, що в цьому світі ще є місце для доброти. Також мене надихає моя родина і ті сімейні цінності, на яких я вихована. Особливо зараз, під час війни, ми маємо як ніколи цінувати свою родину і берегти її.

Які люди, книги, події чи інші фактори впливають на вашу мотивацію?

Я люблю читати та вивчати іноземні мови. Однією з найважливіших книг для мене стала «Сказати життю так» Віктора Франкла. Це історія людини, яка пережила концтабір. Сьогодні багато хто з українців може знайти сили саме на сторінках цієї книги, адже вона нагадує про важливість рутинних дій навіть у найважчих обставинах. Вони зберігають наш бойовий дух, а також тонкий зв`язок з нашим довоєнним минулим. Я переконана, що, попри все, важливо дбати про себе — це необхідно для нашого ментального благополуччя.

Припускаємо, що титули краси накладають певні зобов’язання щодо зовнішнього вигляду. На сцені й офіційних заходах ви зачасту з’являєтеся в сукнях, на підборах та у прикрасах. А як щодо повсякдення: яким речам ви надаєте перевагу?

У повсякденному житті я надаю перевагу зручності, практичності та натуральним тканинам. Мій стиль включає мінімалістичні та елегантні речі, які дозволяють мені почуватися комфортно, але водночас мати стильний вигляд. Я обираю речі не за брендом, а за якістю та натуральністю матеріалів.

Дуже радію, що в нашій країні зростає кількість вітчизняних виробників, які відзначаються високою якістю, стильним дизайном і помірними порівняно з іноземними брендами цінами. Багато з них здобувають прихильність не лише вдома, а й за кордоном. Це окремий привід для гордості.

Але водночас ви маєте особливе ставлення до прикрас.

Це правда. Прикраси — це невіддільний атрибут будь-якого мого образу, який надає йому завершеності та індивідуальності. Це своєрідна магія, яка здатна підняти настрій і додати сил.

Прикраси нагадують нам про те, що навіть у найскладніші моменти життя ми можемо знайти радість у маленьких, але важливих деталях, які роблять нас унікальними і неповторними.

 

На героїні: прикраси BVLGARI; одяг та аксесуари MAZINI, BALYKINA, SEMA

 

Креативна команда:

Артдиректор: Маргарита Стадницька

Фотограф: Тетяна Клєвцова

Стиліст із зачісок, візажист: Ірина Вещицька

Асистент, гафер: Микита Меринда

Источник материала
Поделиться сюжетом