TDK розробила твердотілий акумулятор у 20 разів місткіший за аналоги конкурентів
TDK розробила твердотілий акумулятор у 20 разів місткіший за аналоги конкурентів

TDK розробила твердотілий акумулятор у 20 разів місткіший за аналоги конкурентів

Японська компанія TDK заявила про створення нового прототипу твердотілого акумулятора, що може утримувати у 100 разів більше заряду, ніж наявні батареї TDK у масовому виробництві, та вдвічі більше, ніж найкращі батареї з рідким електролітом.

Новий матеріал може похвалитися щільністю енергії 1000 Вт·год на літр об'єму.

Для порівняння, твердотілі батареї найближчих конкурентів мають щільність енергії близько 50 Вт·год/л, тоді як традиційні батареї з рідким електролітом (у формфакторі монетки) забезпечують близько 400 Вт·год/л.

У нових батареях використовується повністю керамічний матеріал з оксидованим твердим електролітом та анодами із літієвих сплавів, що забезпечує накопичення високого рівня електричного заряду, зменшений розмір пристрою, довший час роботи, а також підвищену стабільність і безпеку.

Ці батареї призначені для невеликих пристроїв, щоб замінити собою батарейки у формі монети в годинниках та іншій електроніці.

За розміром вони просто мініатюрні, менше ніж ніготь дорослої людини.

Подібні акумулятори чудово підійшли б і для електромобілів, але масштабуванню технології заважає крихкість великих керамічних батарей.

Наразі компанія планує поставити перші зразки свого нового прототипу батареї клієнтам наступного року, сподіваючись почати масове виробництво незабаром після цього.

Оскільки TDK є одним із постачальників Apple, смартгодинник Apple Watch може бути одним із перших, хто використовуватиме цю нову технологію акумулятора.

Источник материала
Поделиться сюжетом