В Івано-Франківську стартував перший в Україні Шекспірівський фестиваль
В Івано-Франківську стартував перший в Україні Шекспірівський фестиваль

В Івано-Франківську стартував перший в Україні Шекспірівський фестиваль

Про це повідомили у Міністерство культури та інформаційної політики України, передає "Еспресо.Захід".

Перший Шекспірівський фестиваль в Україні

Це перший Шекспірівський фестиваль в Україні. Він декларує приналежність України до європейської і світової культурної спільноти та триватиме до 23 червня. 

"Українська культура, як складова світової культурної спадщини, знову опинилася під ударами росії. На війну проти України можна подивитися крізь призму Гамлетівського "бути чи не бути". Своєю агресією Росія наче каже Україні "не бути", заперечуючи право бути собою. Але на всі ці жорстокі спроби Україна відповідає твердим "хочу бути". Бути українському слову, театру, миру. Бути Українському Шекспірівському фестивалю", – зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Мартін Гарріс.

Фото: МКПІ

У програмі Українського Шекспірівського фестивалю – театральні хіти, постановки з батьківщини знаменитого драматурга – Стенфордського Королівського театру, а також вистави з Італії.

Мета фестивалю

За словами організаторів, мета фестивалю – це створення міжнародної платформи для розмови зі світом про українську культуру, про європейську ідентичність українців, про війну, яка щодня забирає життя українців і українок. Україна прагне стати частиною Європейської мережі Шекспірівських фестивалів, які існують в різних країнах, аби бути почутою.

  • Раніше у Львівській опері вперше в Україні поставили "Діалоги кармеліток" француза Франсіса Пуленка.



Источник материала
Поделиться сюжетом