Понад 80% українців вважають безбар’єрність новою цінністю
Понад 80% українців вважають безбар’єрність новою цінністю

Понад 80% українців вважають безбар’єрність новою цінністю

Понад 83% учасників опитування погоджуються з твердженням, що безбар’єрність є новою цінністю для України. Дослідження ставлення до безбар’єрності провів Центр соціальних змін і поведінкової економіки.

Водночас знайомі з поняттям «безбар’єрність» 57% опитаних. Переважно це ветерани та військові, а також ті, хто має серед родичів осіб з інвалідністю. Більшість розуміє це поняття як відсутність перешкод у широкому значенні — зокрема й психологічних.

Майже 90% респондентів вважають, що людині з інвалідністю складніше знайти роботу.

57% опитаних вважають, що передусім потрібно усунути бар’єри у сфері працевлаштування. 51% назвали першочерговою потребою зміни в інфраструктурі. 37% респондентів переконані, що нагальним є усунення бар’єрів для людей старшого віку.

Приблизно третина опитаних вважає, що необхідно змінити поведінку людей щодо всіх груп населення. Ще третина переконана, що фокс уваги має бути на перетворенні середовища: облаштування пандусів, пониження бордюрів, встановлення ліфтів тощо.

У дослідженні використовували методологію й аналітику Advanter Group та Gradus research. Опитали 1064 мешканців міст із населенням від 50 тисяч наприкінця березня цього року. Респондентів просили самостійно заповнити анкети в мобільному додатку Gradus.

  • #безбар'єрність
  • #Опитування

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Источник материала
loader