Рецепт «зеленої» шакшуки зі спаржевою квасолею та горошком
Рецепт «зеленої» шакшуки зі спаржевою квасолею та горошком

Рецепт «зеленої» шакшуки зі спаржевою квасолею та горошком

Влітку всім нам хочеться приготувати простий, швидкий, але смачний сніданок. Зустрічайте — шакшука, це той рідкісний випадок, коли не напружуєшся, але отримуєш неймовірний результат.

Традиційний рецепт шакшуки складається із яєць, які припущені в рагу з томатів з додаванням гострих прянощів. Подається на пательні, яка довго зберігає тепло. А я пропоную зробити зелену шакшуку зі спаржевою квасолею та горошком, які приготуємо до стану альденте, щоб зберегти якомога більше користі. Хрумка та соковита смакота!

Поради з приготування шакшуки

У сезон використовуйте свіжу спаржеву квасолю та зелений горошок. Якщо не маєте, беріть заморожені та розморозьте заздалегідь. Щоб не було зайвої рідини, відкиньте бобові на друшляк. А от листя шпинату нам потрібні тільки свіжі. У мене — сорт бебі, але підійде і звичайний.

Готуючи шакшуку, найскладніше — точно знати, коли яйця готові. Все тому, що вони продовжують смажитися від залишкового тепла інгредієнтів, коли ви навіть зняли страву з вогню. Моя порада — накрийте пательню на кілька хвилин кришкою, аби яйця рівномірно приготувалися, а як тільки білок згорнеться, вимикайте плиту, знімайте кришку та подавайте до столу.

Як  приготувати «зелену» шакшуку

Інгредієнти для шакшуки:

4 яйця

100 г зеленої спаржевої квасолі

100 г зеленого горошку

100 г бебі шпинату

2 зубчики часнику

5 пір’їн зеленої цибулі

5 гілочок зелені петрушки

2-3 ст. л. оливкової олії 

1 ст. л. сухих італійських трав

сіль та перець до смаку

«Зелена» шакшука: покроковий рецепт

  1. Відріжте білу частину з 5 пір`їн зеленої цибулі та дрібно наріжте. Зелену частину поки відкладіть, але недалеко, бо вона нам скоро теж знадобиться. Розігрійте пательню з 2-3 ст. л. оливкової олії та підсмажте цибулю кілька хвилин. Вона має стати трохи рум`яною.
  2. Якщо у вас довга спаржева квасоля, розріжте її на 2-3 частини. Розчавіть ножем 2 зубчики часнику та подрібніть. Додайте на пательню до цибулі разом зі 100 г зеленої спаржевої квасолі, 100 г зеленого горошку та 100 г бебі шпинату. Готуйте все разом приблизно 3 хвилини, постійно помішуючи. Овочі мають залишитися хрумкими.
  3. Рівномірно розподіліть усі складові на пательні та символічно утворіть лунки для 4 яєць. Вбийте у них яйця.
  4. Посоліть та притрусіть 1 ст. л. сухих італійських трав. Накрийте кришкою та смажте на середньому вогні 3-4 хвилини, щоб білок вже приготувався, а жовток залишався рідким.
  5. Подрібніть зелень з цибулі, яка залишилася, а також помийте 5 гілочок зелені петрушки, обірвіть листочки та теж подрібніть. Подавайте шакшуку на пательні, посипавши зеленню.
     

Источник материала
loader