Київський готель «Козацький» продадуть мінімум за 155 мільйонів гривень
Київський готель «Козацький» продадуть мінімум за 155 мільйонів гривень

Київський готель «Козацький» продадуть мінімум за 155 мільйонів гривень

Голова Фонду державного майна Віталій Коваль повідомив, що для приватизації готелю «Козацький» на Майдані Незалежності аукціонна комісія визначила стартову ціну – 155 мільйонів 486 тисяч грн. Проведення онлайн-аукціону планується 18 липня у системі «Прозорро.Продажі».

У тризірковому готелі «Козацький» на восьми поверхах знаходяться 126 номерів, ресторан, кав’ярня, парковка і п’ять залів для проведення конференцій та банкетів. З деяких кімнат відкривається панорама на центральну площу Києва.

На початку року готель передали в управління Фонду держмайна та почали готувати до приватизації. Раніше будівля перебувала у підпорядкуванні Міністерства оборони. Однак, попри вигідне розташування, готель працював у збитковому режимі. Зокрема, у 2022 році він став глибоко збитковим – на понад вісім мільйонів грн.

У 2019 році НАБУ відкрило кримінальне провадження за фактами зловживання службовим становищем керівниками готелю, які скеровували отримані через інтернет-бронювання кошти за проживання у готелі на приватні рахунки, замість рахунку держпідприємства.

Раніше «Хмарочос» розповідав, що готель «Україна» на Майдані планують продати за мільярд гривень. У Фонді держмайна кажуть, що іноземні оператори вже цікавляться готелем і навіть розглядають його як п’ятизірковий у перспективі.

  • #готель
  • #Київ
  • #Приватизація

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Источник материала
loader