5 продуктів, які провокують появу набряків
5 продуктів, які провокують появу набряків

5 продуктів, які провокують появу набряків

Актуальна проблема для багатьох дівчат, а особливо влітку — набряклість. Лікарка, дієтологиня Клініки дієтології Самойленко Марта Лисевич стверджує, що набряки можуть також бути спричинені вмістом нашої тарілки.

Щоб уникнути затримки води в організмі, обмежте продукти в раціоні, які викликають набряки.

5 продуктів, які провокують появу набряків - Фото 1

5 продуктів, які провокують появу набряків

Алкоголь

Алкоголь, і особливо пиво, викликають сильні набряки. Молекули спирту потрапляють у м`які тканини разом із молекулами води. Виникає неправильний розподіл рідини всередині організму і вода затримується в організмі. Навіть якщо ви випили ввечері помірну дозу алкоголю, вранці можете прокинутися з набряками. Наступного дня після спиртних напоїв організм буде зневоднений, тож пийте цього дня чистої води більше, ніж зазвичай.

Маринади, соління, оливки та маслини

Усі вони містять величезну кількість солі, яка провокує затримку рідини в організмі та появу набряків.

Молочні продукти

Молочні продукти (молоко, кефір, йогурт) нерідко викликають набряки. Річ у тім, що молочка має високий інсуліновий індекс. Високий інсулін стимулює вироблення гормону альдостерону в надниркових залозах, який затримує натрій, а разом із ним і воду.

Фрукти та солодощі

Фрукти, ягоди та солодощі ввечері (а також інші вуглеводи). Одна молекула вуглеводів затримуватиме 4 молекули води. Бажаєте позбутися набряків — їжте фрукти в першій половині дня.

Пасльонові

Пасльонові на вечерю (баклажани, томати, болгарський перець, картопля, батат) містять у собі соланін, який спричиняє набряки вранці.

Варто додати, що ці продукти, вжиті в першій половині дня, не несуть загрози красі вашого тіла.


Источник материала
loader