Занурення мерки Парижа в Сену перенесли після інформації про високе забруднення річки
Занурення мерки Парижа в Сену перенесли після інформації про високе забруднення річки

Занурення мерки Парижа в Сену перенесли після інформації про високе забруднення річки

Проведені на початку червня дослідження показали, що концентрація фекальних бактерій у Сені перевищила рівень, дозволений для проведення змагань під час Олімпіади 2024, як пише The Page. Цього року літні Олімпійські ігри пройдуть у Парижі. На Сені мала відбутися церемонія відкриття, а також змагання з тріатлону, марафонського плавання та паратріатлону.

На кінець червня з метою демонстрації чистоти річки й безпечності для купання, також планувалося занурення у Сену мерки французької столиці Анн Ідальго, як розповідає TheMayor.EU. Однак подію вирішили перенести приблизно на 15 липня, тобто за тиждень до офіційного відкриття ігор. Офіційною причиною перенесення стали позачергові парламентські вибори, призначені на 30 червня та 7 липня.

Занурення у Сену має показати громадськості та світові, що великі зусилля паризької влади з очищення Сени принесли позитивні результати та зробили річку знову придатною для плавання. Адже протягом 101 року купатися у ній було заборонено через занадто високе забруднення води.

Однак багато парижан сприймають цю ініціативу як жарт і висловлюють владі недовіру. Адже на думку містян, витрачені на очищення Сени 1,4 мільярди євро могли спрямувати на більш корисні для Парижа речі, наприклад на покращення системи громадського транспорту.

Плавати у Сені заборонили в 1923 році, хоча щорічні різдвяні змагання на річці тривали до Другої світової війни. Однією з основних проблем була «односистемна» дренажна інфраструктура XIX століття, що поєднує використану воду з кухонь і ванних кімнат зі стічними водами з туалетів. У звичайний час ці води протікають через комплекс підвуличних тунелів до очисних центрів на околицях міста. Але під час сильного дощу система переповнюється, тому надлишок потрібно зливати в Сену.

Раніше «Хмарочос» розповідав як Париж готується до екологічної Олімпіади 2024. Зокрема, спортсменам даватимуть менше м’яса і позбавлять кондиціонерів. А місто заохочуватиме пересування на громадському транспорті та велосипедах. Навколо спортивних об’єктів свідомо не передбачено облаштування нових автостоянок.

  • #забруднення
  • #Олімпійські Ігри
  • #Париж

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Источник материала
loader