У Китаї відкрили 24-кілометровий морський міст, який побив одразу 10 світових рекордів
У Китаї відкрили 24-кілометровий морський міст, який побив одразу 10 світових рекордів

У Китаї відкрили 24-кілометровий морський міст, який побив одразу 10 світових рекордів

Президент Китаю Сі Цзіньпін офіційно відкрив найдовший у світі міст над морем через 7 років після початку його будівництва. Система мостів та підводних тунелів, протяжністю 24 км, сполучає два міста на протилежних берегах дельти Перлинної річки.

За даними China Global Television Network (CGTN), споруда встановила 10 нових світових рекордів, зокрема, тут найвища бруківка і найдовший підводний тунель.

Крім іншого, це перше у світі підводне розгалуження швидкісної автомагістралі, а також перше поєднане розгалуження швидкісної дороги та дороги, що веде до аеропорту.

Повідомляється, що транспортний коридор дозволить скоротити час поїздок між містами з двох годин до 30 хвилин і полегшить пересування одним з найбільш густонаселених районів у світі. Він з'єднує міста Шеньчжень та Чжуншань.

У Китаї відкрили 24-кілометровий морський міст, який побив одразу 10 світових рекордів - Фото 1

Тунельна секція оснащена вражаючими функціями безпеки, включаючи інноваційні системи пожежогасіння та димовидалення. Команда з 14 роботів постійно патрулює тунель, стежачи за справністю труб та кабелів, а також може виявляти дорожньо-транспортні пригоди. У разі аварії роботи, мабуть, можуть керувати потоком руху за допомогою вбудованих гучномовців, а також знімати подію та передавати відеозапис до центру дистанційного керування.

Фото: Shenzhen-Zhongshan Link в South China's Guangdong Province./CFP

Додатковим елементом безпеки є система кольорового підсвічування вздовж стін тунелю. У нормальному режимі вона світиться зеленим, а у разі надзвичайної ситуації перемикається на червоний. Більше того, при евакуації колір підсвічування може поступово змінюватися з жовтого на зелений по ходу руху, вказуючи людям правильний напрямок.

Зазначається, що будівництво тривало протягом семи років, а загальні витрати китайського уряду на проект становили 1,5 мільярда доларів.

Источник материала
loader