Українська делегація порушила питання підтримки України на Лондонському прайді
Українська делегація порушила питання підтримки України на Лондонському прайді

Українська делегація порушила питання підтримки України на Лондонському прайді

Наприкінці червня 2024 року UKRAINEPRIDE та CAMPAIGN FOR UKRAINE взяли участь у Лондонському прайді. Делегація зі 100 представників офіційно представила Україну, підкреслюючи єдність та стійкість наших ЛГБТК+ активістів, військових та патріотів.

Українська делегація порушила питання підтримки України на Лондонському прайді - Фото 1

Цього року делегація вийшла зі слоганом «There is no rainbow without yellow and blue» («Немає жодної веселки без жовтого й блакитного»). Активісти намагалися донести думку, що поки Україна живим щитом захищає життя не лише своєї нації, а й усього західного демократичного світу, у цих країнах можливі права і свободи. Україні потрібна підтримка, якщо люди інших держав хочуть продовжувати святкувати різноманітність. 

«Неможливість проведення комплексного прайду в Україні через війну підкреслює важливість міжнародної солідарності, — зазначила Софія Лапіна президентка ГО  UKRAINEPRIDE. — Українці в усьому світі збираються на прайди за кордоном, щоб висвітлити виклики, які постають перед Україною. Важливо й те, що українська делегація третій рік поспіль бере участь у прайді в Лондоні».

Українська делегація порушила питання підтримки України на Лондонському прайді - Фото 2

Делегація наголосила на критичній необхідності міжнародної підтримки для захисту прав і свобод, якими дорожать західні демократичні країни.

«Перед обличчям постійних викликів Україна виступає як маяк надії на демократію та права людини. Беручи участь у Прайді в Лондоні, ми представляємо лише одну мету: продемонструвати українську єдність і рішучість до перемоги, де переважають  цінності прав і свобод людини», — додала Олена Іващенко з CAMPAIGN FOR UKRAINE.

Українська делегація порушила питання підтримки України на Лондонському прайді - Фото 3

Источник материала
loader