Куди піти в липні: концерти, виставки та інші події, варті уваги
Куди піти в липні: концерти, виставки та інші події, варті уваги

Куди піти в липні: концерти, виставки та інші події, варті уваги

Атмосферні концерти просто неба, музичні фестивалі з відомими артистами та міжнародні літературні події — ці та інші події відбуватимуться впродовж липня.

Які з них варто відвідати? Ми зібрали заходи, варті уваги.

Виставка Юрія Болси «За прозорою завісою»

Де: Мала Галерея Мистецького Арсеналу
Коли: до 28 липня

Виставка зосереджена на самотності та чутливості до змін у житті. Події, розмови, ситуації та будь-які знаки мотивують продовжувати рух уперед, проте також змушують залишатися в безпечних умовах.

До цих роздумів художника підштовхнув переїзд з рідного Червонограда до Києва. Самотність стала постійною супутницею митця в столиці. Навіть серед людей у натовпі він відчував себе загубленим і чужим, а звичні соціальні зв`язки сприймалися як виклик. Як розповідає Юрій, велике місто мало вгамувати самоту, але насправді та лише поглибилася.

Концерти на V’YAVA

Де: ВДНГ

На V`YAVA лунатиме найрізноманітніша музика — від вишуканого джазу до потужного драм-н-бейсу, від поетичного фолку до енергійного репу. 

11 липня — концерт української співачки та композиторки з вірменським корінням LAURA MARTI.

12 липня — вечір вишуканого українського джазу.

13 липня — виступ британської легенди драм-н-бейсу BCee.

14 липня — день електронної музики з TEN WALLS та GØYA.

Куди піти в липні: концерти, виставки та інші події, варті уваги - Фото 1

Літературний фестиваль  «Місяць авторських читань»

Де: мала сцена Львівського театру імені Лесі Українки 
Коли: 13-14 липня

На літературному фестивалі чеські та українські літературні діячі презентують свої твори та візьмуть участь у публічних дискусіях. 

Серед цьогорічних авторів — головний редактор міжнародного порталу Global Voices Філіп Нубел, поетеса Любов Якимчук, поет Дмитро Лазуткін, чесько-український та українсько-чеський перекладач Олексій Севрук, чеська письменниця Зузана Габрішова.

Куди піти в липні: концерти, виставки та інші події, варті уваги - Фото 2

Музичний фестиваль ATLAS UNITED 2024 

Де: ТРЦ Blockbuster Mall
Коли: 19-21 липня

На глядачів чекатимуть виступи понад 70 українських артистів. Серед них — «Бумбокс», Артем Пивоваров, «Жадан і Собаки», «Без обмежень», Dantes, «Курган & Agregat», «Друга Ріка», Latexfauna та Verka Serduchka. У програмі також будуть стендапи від Василя Байдака, Насті Зухвалої, Свята Загайкевича та Сергія Чиркова.

Організатори планують зібрати 100 мільйонів гривень на фестивалі: половину коштів вони спрямують на закупівлю роботів через платформу UNITED24, решту — на забезпечення дронами ЗСУ.

Куди піти в липні: концерти, виставки та інші події, варті уваги - Фото 3

Жива музика просто неба від A CONCERT

Де: Gulliver, River Mall

A CONCERT пропонує музичні програми у виконанні оркестру GosOrchestra, створеного для якісного відтворення хітів в авторському симфонічному аранжуванні. Глядачі почують композиції від Metallica, Lady Gaga, Adele, Imagine Dragons, Queen, Lana Del Rey, Maneskin та The Weekend.

Список концертів можна подивитися за посиланням.

Куди піти в липні: концерти, виставки та інші події, варті уваги - Фото 4

Персональна виставка Антона Саєнка «Ранковий вечір»

Де: The Naked Room
Коли: упродовж липня

Емоційні зображення з неконкретним образом — так можна описати роботи, представлені Антоном Саєнком у The Naked Room. Антон Саєнко пише природний ландшафт, який не може існувати в реальності. Він прагне віднайти власну мову та створити ефект глибини, аби запросити глядача в інший вимір, у простір, вільний для інтерпретацій.

Головна робота експозиції має ту ж назву, що й виставка — це монументальний живопис, який домінує у просторі над іншими полотнами та створює своє особливе середовище в стінах галереї. Тут ранкові й вечірні колорити обʼєднуються — всередині композиції глядач бачить романтичне світанкове небо, яке в тому ж полі картини перетікає в пейзаж пізньої пори доби.

Куди піти в липні: концерти, виставки та інші події, варті уваги - Фото 5


Источник материала
loader