4 помилки, які роблять ваше волосся більш жирним
4 помилки, які роблять ваше волосся більш жирним

4 помилки, які роблять ваше волосся більш жирним

Сьогодні, коли проблеми з відключенням світла і води в будинках українців стали щоденними, а температура повітря досягла рекордних позначок, питання жирності волосся стало для дівчат ще більш актуальним. 

З огляду на те, що вимити голову якісно, в кілька етапів, не завжди представляється можливим, варто подумати про те, як зробити процес втрати свіжості більш плавним і тривалим. 

4 помилки, які роблять ваше волосся більш жирним - Фото 1

Про помилки, які тягнуть за собою підвищення жирності шкіри голови та неохайного вигляду волосся, ексклюзивно для ELLE.UA розповіла спеціалістка з реабілітації волосся та шкіри голови з 14-річним стажем, засновниця центру Sedletskaya Studio Юлія Седлецька.

4 помилки, які роблять ваше волосся більш жирним  

Неправильне використання масок і бальзамів для волосся

Дуже часто на прийманні я прошу клієнток продемонструвати поетапно, як саме вони миють голову. І одна з основних помилок — нанесення масок, бальзамів і кондиціонерів на прикореневу частину волосся.  

Пам`ятайте, що всі ці продукти спрямовані на зволоження довжини волосся і, звісно ж, у такий самий спосіб впливатимуть і на шкіру голову. Тому, перше правило — мити волосся «донизу головою» і наносити маски та бальзами на довжину волосся (а якщо бути точнішою — саме на хвостик, що вийшов під час скручування волосся під час миття).

Очищення шкіри голови шампунем один раз замість двох

Багато дівчат промивають голову тільки один раз — це одна з грубих помилок. Річ у тім, що під час першого миття шампунь тільки готує накопичені ороговілі клітини, сальні та потові секрети, залишки стайлінгу до вимивання (розм`якшуючи їх). Вимивання всіх забруднень відбувається якраз під час другого миття.

Використання прохолодної води для миття голови

У нас на шкірі голови сконцентрована дуже велика кількість сальних і потових залоз — наприклад, у кожного волосяного фолікула їх дві: моноциозна і поліоцинозна. Прохолодна вода ніколи не зможе якісно активувати шампунь і розпарити поверхню шкіри для якісного очищення.

Використання шампуню за типом структури волосся, а не за типом шкіри голови 

На ринку дуже багато естетичних брендів, які пропонують нам шампунь для сухого, фарбованого, пошкодженого волосся. Але шампунь — це засіб для гігієни шкіри, а не для волосся. Його функція — якісно очистити шкіру голови, при цьому не порушивши pН. Отже, перше золоте правило — вибрати шампунь, який підходить вам за типом шкіри голови, а догляд за структурою волосся підбирається, відштовхуючись від її стану.


Источник материала
loader