Відсвіжні та охолоджувальні лимонади — найкраще рішення для спекотного літа. Також це корисна заміна газованим напоям і смачна альтернатива простій воді. Варіанти на будь-який смак — лимон, полуниця, імбир, базилік і кавун.
Варто лише раз спробувати, і стає зрозуміло, що лимонад — це так само просто, як зробити бутерброд або посмажити яєчню. Лимонади можна зберігати в холодильнику кілька днів, а смаки варіювати за настроєм, додаючи то ароматну зелень (естрагон, чебрець, м`яту), то ягоди (малину, смородину, ожину). Головне — незмінна база: свіжовичавлений сік лимонів і цукровий сироп. Вибирайте великі, стиглі та соковиті лимони та стежте за якістю води — вона має бути м`якою на смак, без солей і мінералів.
Сьогодні ми приготуємо полуничний лимонад із доступних влітку продуктів.
Полуничний лимонад: простий рецепт
Інгредієнти для лимонаду:
500 г полуниці
2 лимони
2 л води
4 ст. л. цукру
1 пакетик ванільного цукру
Готуємо лимонад:
- Зробити сироп: у гарячій воді розвести звичайний і ванільний цукор, трохи покип`ятити, а потім остудити.
- Солодкість регулюйте до смаку, якщо потрібно, можна додати ще кілька ложок цукру.
- Видавити сік лимонів, змішати з остиглим сиропом.
- Полуницю помити, збити в блендері до стану пюре і протерти через сито.
- Отриману ароматну рідину додати в лимонад, добре перемішати та дати охолонути.