Німецьке місто позичатиме багаторазовий посуд для вечірок по всій країні
Німецьке місто позичатиме багаторазовий посуд для вечірок по всій країні

Німецьке місто позичатиме багаторазовий посуд для вечірок по всій країні

Німецьке місто Констанц, — розташоване самому кордоні зі Швейцарією на березі Боденського озера. — позичатиме багаторазовий посуд для вечірок по всій Німеччині, повідомляє офіційний сайт міста.

Міські компанії з утилізації відходів уже здають в оренду багаторазовий посуд Recup для заходів. Це депозитна система: користувач вносить заставу, потім повертає використаний посуд у будь-який заклад (кафе чи пекарні, наприклад), що бере участь у програмі, та отримує заставу назад.

Але для участі у програмі треба підписати довгостроковий контракт, тобто це виправдано для організацій, які регулярно проводять заходи. У той час як для приватних вечірок та окремих заходів таке не практикують.

Тож місто вирішило запустити загальнонаціональний проєкт. Міське управління відходами Констанца бере на себе довгостроковий контракт з фірмою Recup і позичатиме склянки, горнятка та миски приватним особам, клубам, ініціативам тощо. За умовами, ці особи не можуть бути комерційними кейтеринговими бізнесами.

За оренду стягують певну плату, наприклад, це може бути 60 євро за вихідні. Застава становить стандартно один євро за чашку і повертається після повернення посуду.

Нагадаємо, цьогоріч місто Орхус у Данії запровадило систему повернення грошей за використання багаторазових стаканів.

  • #Екологія
  • #Німеччина
  • #Одноразовий посуд

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Источник материала
loader