Чому варто відвідати фестиваль високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage
Чому варто відвідати фестиваль високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage

Чому варто відвідати фестиваль високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage

У Софії Київській 15-18 серпня відбудеться Bouquet Kyiv Stage — сьомий щорічний фестиваль високого мистецтва. Захід традиційно об’єднає українське візуальне мистецтво, музику, театр, кіно та бесіди під Ясенем. 

Слоган цьогорічного фестивалю — від Сяну до Дону.

Програма Bouquet Kyiv Stage 2024 — це спільна композиція з мистецьких проєктів від київських, харківських, одеських, херсонських, миколаївських, кримських митців. Протягом чотирьох фестивальних днів відбудеться понад 40 подій:

  1. 4 виставкові проєкти.
  2. 15 концертів класичної, джазової, електронної музики.
  3. 20 показів українського кіно.
  4. 5 бесід під Ясенем.
  5. Театральна вистава.
  6. 3 програми для дітей та молоді.
  7. 2 екскурсії Софією Київською.
  8. 3 панельні дискусії.

Чому варто відвідати фестиваль високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage - Фото 1

Чому варто відвідати фестиваль високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage - Фото 2

На фестивалі відбудеться художня виставка «Мистецтво — вища форма Надії», на якій презентують понад 60 робіт від 30 художників з Києва, Харкова, Одеси, Миколаєва та Дніпра. Відвідувачі також почують музику українських композиторів у виконанні Маріупольського камерного оркестру «Ренесанс», премʼєрні твори Вікторії Польової у супроводі камерного оркестру Київські солісти під орудою диригента Володимира Сіренка, премʼєру музичного перформансу «Ярослав та Інгігерда: Історія життя — історія кохання», створеного на основі історії життя княжого подружжя — князя Ярослава Мудрого і шведської принцеси Інгігерди. 

Серед інших подій — прем’єрні покази українського кіно, аудіовізуальна студія «Контента» для молоді та панельні дискусії: «Культурний геноцид», «Розвиток культурної дипломатії», «Крим: політична та культурна необхідність». 

Серед іноземних учасників на цьогорічному фестивалі — зірковий австрійський віолончеліст Йорг Цвікер, який виступить з Національним ансамблем солістів «Київська камерата», та ізраїльський джазовий бенд Yogev Shetrit Trio. 

Источник материала
loader