Варшава модернізує майже пів сотні історичних будівель і зробить їх інклюзивними
Варшава модернізує майже пів сотні історичних будівель і зробить їх інклюзивними

Варшава модернізує майже пів сотні історичних будівель і зробить їх інклюзивними

Варшава планує здійснити комплексну модернізацію 43 історичних будинків, які перебувають у занедбаному стані та не використовувалися роками. Завдяки цій програмі місто планує забезпечити жителів польської столиці понад тисячею нових квартир, пише WhiteMAD.

Окрім ремонту фасадів, будівлі також обладнають сучасними системами опалення та зроблять інклюзивними.

Наразі місто постійно співпрацює зі своїми районними адміністраціями для оцінки технічного стану та можливості відновлення історичних будинків. Адже в Варшаві є чимало кам’яниць, які потребують ґрунтовної модернізації. Особлива увага звертається на статус власності будівель, що часто є одним з головних елементів у планування інвестицій.

Програма з модернізації десятків кам’яниць спрямована не лише на відновлення їхньої житлової функції, але й на покращення естетичного вигляду міста. Однак Варшава прагне не просто зберегти історичну спадщину, а також збільшити кількість доступного житла.

Протягом 2018-2023 років у польській столиці модернізували 21 будинок вартістю близько 134 мільйонів злотих (31 мільйон євро). Завдяки цьому місто отримало 346 нових осель.

Терміни реалізації проєкту відрізняються для різних будинків, однак в середньому модернізацію кам’яниць планують завершити до 2030 року.

  • #історична будівля
  • #Варшава
  • #Житло

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Источник материала
loader