У Польщі навколо найбільших міст з’являться громадські ліси
У Польщі навколо найбільших міст з’являться громадські ліси

У Польщі навколо найбільших міст з’являться громадські ліси

Міністерство клімату та навколишнього середовища Польщі планує зробити громадські ліси навколо деяких найбільших міст країни, як пише TheMayor. Завдяки цьому міські жителі отримають вільний доступ до зелених насаджень і місце для відпочинку з родиною. Також громадські ліси позитивно вплинуть на клімат і навколишнє середовище.

Зелені простори хочуть зробити навколо таких міст як Варшава, Краків, Ґданськ, Ґдиня, Вроцлав, Лодзь, Познань, Катовіце, Торунь тощо. Завершити роботи з облаштування лісів планують до кінця жовтня.

В уряді пояснюють, що громадські ліси – це ліси з посиленою соціальною функцією, які спрямовані на рекреацію та доступність для відвідувачів. До прикладу, простори можуть стати зручним місцем для відпочинку під час збирання грибів або велосипедних прогулянок.

Принципи господарювання у таких лісах полягають у пріорітетності збереження ландшафтних цінностей. Ці простори не стануть як і звичайними приміськими парками, так і недоступними для відпочинку заповідниками.

Лісогосподарські роботи у них проводитимуться, але з мінімальною вирубкою дерев. Адже громадські ліси повинні стати не просто штучно керованими просторами, а життєздатними органічними екосистемами, які створять альтернативу для організованого міського життя.

  • #екологічність
  • #ліс
  • #Польща

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Источник материала
loader