Іноземці платять сотні євро за тури Ірпенем і Бучею
Іноземці платять сотні євро за тури Ірпенем і Бучею

Іноземці платять сотні євро за тури Ірпенем і Бучею

Десятки київських туристичних агенцій пропонують іноземцям тури до місць воєнних злочинів — в Бучу, Ірпінь та Гостомель, повідомляє Times.

Найчастіше це чоловіки, що подорожують наодинці. Половина з них — американці. Також цікавляться британці, німці, японці та французи.

Шестигодинна екскурсія до Бучі, Ірпеня та Гостомеля коштує 130 фунтів (приблизно 6760 гривень), а тижнева подорож деокупованими територіями — три тисячі фунтів (15,6 тисячі гривень).

Гід Свєт Моїсеєв із компанії Capital Tours стверджує, що за літо продав 30-40 турів. Раніше він повідомляв Kyiv Independent, що половину заробленого віддає ЗСУ. Він порівнює інтерес до таких екскурсій із турами у Чорнобиль, який був найпопулярнішим напрямком його агенції до великої війни. Він також нагадує, що в Аушвіц також водять туристів.

Агенція Kyivtrip пропонує одноденний «Темний тур» Бучею, Ірпенем і Києвом вартістю дев’ять тисяч гривень. War Tours продає одноденні тури Бучею та Ірпенем по 250 євро (11,1 тисячі гривень).

За два квартали цього року туристична галузь сплатила до держбюджету понад 1,2 мільярда гривень, що на чверть більше, ніж у 2021-му. І найбільше відрахувань у цій сумі — з Києва, майже 390 мільйонів гривень.

  • #Туризм

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Источник материала
loader