У Тустані відбувся фестиваль української середньовічної культури
У Тустані відбувся фестиваль української середньовічної культури

У Тустані відбувся фестиваль української середньовічної культури

Про це повідомляють у пресслужбі Львівської обласної ради.

Гості табору мали змогу краще пізнати історію та культуру доби середніх віків на українських землях.

"Реконструктори охоче ділились знаннями та специфікою з обробки шкіри, ткацтва, гончарства, лучної, військової справи та іншим. Всі охочі змогли спробувати себе  в середньовічних майстер-класах" – зазначили організатори.

У Тустані відбувся фестиваль української середньовічної культури - Фото 1

Фото: facebook.com/tustan.ua

У Тустані відбувся фестиваль української середньовічної культури - Фото 2

Фото: facebook.com/tustan.ua

 

Довідково

Поміж Уричем та Східницею, височіє прадавня середньовічна фортеця "Тустань", яка, за переказами, побудована ще в 12 столітті 

Скелі посеред Карпат, які утворилися 25 млн років тому, створили мальовничий комплекс неповторних форм і витворів. На цьому місці спорудили фортецю Тустань, подібної до якої немає більше ні в одній країні Європи.                                                                  

Комплекс мав оборонну мету і слугував у цьому регіоні Карпат прикордонним центром між Карпатами, Галичиною і Західною Європою. За переказами, існував з 9 до 16 століття. Через цю місцевість проходив торговий шлях, яким купці возили сіль. Тут збирали соляне мито і мито за прогін худоби.

Дорога пролягала з Дрогобича через теперішнє село Тустановичі, потім через Тустань і село Підгородці, яке було передмістям фортеці. Тоді між долинами річок Стрий та Опір виходив до карпатських перевалів. Звідти шлях ішов до країн Західної Європи.

 


Источник материала
loader