Літній пиріг із ягодами та кедровими горішками
Літній пиріг із ягодами та кедровими горішками

Літній пиріг із ягодами та кедровими горішками

Влітку нам завжди хочеться особливих десертів — наприклад, лимонадів і морозива. Особливе місце в цьому списку посідає випічка зі свіжими сезонними ягодами, яка вирізняється особливим смаком і ароматом.

Сьогодні ми приготуємо літній пиріг із ягодами та кедровими горішками. Нехай вас не лякає, що цей дієтичний, низькокалорійний десерт складається з великої кількості — час приготування цієї страви не перевищує 20-25 хвилин. Починаємо!

Рецепт літнього пирога з ягодами та кедровими горішками

Інгредієнти для пирога з ягодами:

800 г ваших улюблених лісових ягід

8-10 шт. ягід полуниці

50 г кедрових горішків

3 яйця

150 г цукру

1/2 л молока

100 г вершкового масла

150 г подрібненого в пудру мигдалевого горіха

150 г борошна

1 пакетик розпушувача

0,25 ч. л. меленої кориці

0,5 ч. л. меленої ванілі

10 щіпок тертого мускатного горіха

Спосіб приготування пирога з ягодами:

  1. Духовку прогрійте до 180 °C. Ягоди вимийте, видаліть плодоніжки, полуницю розріжте на дві частини.
  2. Розтопіть вершкове масло в мікрохвильовці або на водяній бані.
  3. Збийте яйця, цукровий пісок і прянощі міксером.
  4. Влийте молоко, додайте вершкове масло, перемішайте, додайте пудру мигдалевого горіха, просіяне борошно і розпушувач.
  5. Викладіть пергаментним папером прямокутну форму довжиною 24 см. Влийте тісто.
  6. Поверх викладіть ягоди та посипте кедровими горішками. Запікайте, поки тісто не стане золотистого кольору.

Источник материала