Зізнання в коханні та сила жінок: найзворушливіші моменти на Олімпійських іграх-2024
Зізнання в коханні та сила жінок: найзворушливіші моменти на Олімпійських іграх-2024

Зізнання в коханні та сила жінок: найзворушливіші моменти на Олімпійських іграх-2024

Олімпійські ігри в Парижі поступово добігають кінця, і вже за два дні ми попрощаємося з улюбленими спортсменами та їхніми змаганнями аж до 2028 року. Ця літня Олімпіада була наповнена незліченною кількістю моментів, які назавжди увійдуть в історію як українського спорту, так і світового. Безліч користувачів Мережі відзначають її найемоційнішою, найлюдянішою та найзворушливішою з усіх попередніх. Причиною цьому стали епізоди, коли спортсмени розкривалися не лише як професіонали у своїй справі, а як звичайні люди, які так само кохають, мріють, розчаровуються, падають духом, підтримують і з повагою ставляться до своїх суперників. 

Сьогодні зібрали для вас кілька теплих моментів Олімпійських ігор-2024, які захопили серця глядачів.

Спляча красуня

«Спляча красуня», «Спляча королева, що здобула золото» — такі заголовки ширилися світовими ЗМІ після перемоги української легкоатлетки Ярослави Магучіх у змаганнях зі стрибків у висоту. А все тому, що в перервах між своїми виступами спортсменка загорталася у спальний мішок і відпочивала із заплющеними очима. Так, усім навколо здавалося, що Ярослава просто спить. 

«Сон приносить золоті медалі, кожен повинен відпочивати більше», — написали на офіційному акаунті Олімпійських ігор у X після перемоги української легкоатлетки. 

Сама Магучіх розповіла, що цей спосіб найкраще допомагає їй розслабитися та налаштуватися перед наступними стрибками. Інколи вона рахує хмарини, інколи — числа, цього разу спортсменка також спостерігала за змаганнями з кидання молота. До того ж подібний відпочинок мінімізовує будь-який біль у м’язах.

Кожна з атлеток знайшла свій метод, як проводити час між виступами. Якщо Ярослава обирає відпочинок із заплющеними очима, її суперниця з Австралії Нікола Оліслагерс пише у щоденнику свої думки та малює.

Зізнання в коханні та сила жінок: найзворушливіші моменти на Олімпійських іграх-2024 - Фото 1

Смак нагороди

Серед спортсменів-олімпійців уже довгий час існує традиція — після нагородження жартівливо вкусити свою медаль. Таким чином вони немовби перевіряють справжність злитка. 

Зізнання в коханні та сила жінок: найзворушливіші моменти на Олімпійських іграх-2024 - Фото 2

Після жіночих змагань зі спортивної гімнастики на колоді медалістки піднялися на подіум, щоб отримати свої заповітні нагороди. Перше й третє місця зайняли італійки Аліса Д’Амато та Маніла Еспозіто. Спортсменки обійнялися та почали кусати свої медалі, позуючи для фото. Китаянка Чжоу Якінь, яка здобула срібло, схоже, не знала про традицію, однак, швидко побачивши, як роблять її колеги, й сама вкусила злиток. Реакція спортсменки вийшла неймовірно милою та розчулила багатьох користувачів соцмереж.

Сила жінок

Олімпійські ігри — це не лише про суперництво та відчайдушну боротьбу, а й про дружбу, повагу та визнання перемоги своїх колег. 

У одному з видів спортивної гімнастики — вільних вправах — перемогу здобула бразильська спортсменка Ребека Андраде. Натомість одна з найтитулованіших гімнасток в історії, американка Симона Байлз, зайняла другу сходинку. Третє місце дісталося її співвітчизниці Джордан Чайлз.

Щоб ушанувати переможницю, яка подолала довгий шлях до здобуття золота, американки повернулися до Ребеки та вклонилися їй, тим самим продемонструвавши надзвичайну спортивну майстерність і повагу. 

«Вона така чудова. Вона королева», — сказала після нагородження Байлз про бразильську гімнастку.

Кохання всюди

Найромантичніше місто у світі зробило свою справу та всуціль наповнило цьогорічну Олімпіаду коханням. Після забігу на 3000 м із перешкодами французька легкоатлетка Аліс Фіно підійшла до трибун, де на неї чекав її хлопець. Вона стала на одне коліно та зробила коханому пропозицію, подарувавши шпильку з написом «Любов у Парижі». 

Зізнання в коханні та сила жінок: найзворушливіші моменти на Олімпійських іграх-2024 - Фото 3

«Мені не подобається робити щось, як усі. Він ще не зробив мені пропозиції, і я подумала, що, можливо, цей крок залежить від мене. Сказала, що зроблю це, якщо пробіжу менш ніж за дев`ять хвилин. Це моя щаслива цифра, тому що ми разом уже дев`ять років», — поділилася згодом спортсменка.

Коханий атлетки, зворушений її вчинком, заплакав і погодився на пропозицію.

Дружба без кордонів

На Олімпіаді спортсмени знаходять не лише кохання, а й справжніх друзів на багато років серед своїх конкурентів. Так почалася історія катарця Мутаза Баршіма та італійця Джанмарко Тамбері.

Під час стрибків у висоту Мутаз пошкодив ногу, роблячи розбіг. До нього одразу ж підбіг його головний суперник у боротьбі за медалі Джанмарко, допомагаючи піднятися та помітно хвилюючись за свого друга. 

За тандемом спортсменів глядачі спостерігають вже не вперше. На Олімпійських іграх у Токіо у 2021 році атлети разом розділили перемогу, хоча й мали можливість ще одного стрибка, який би їх розсудив. Це було перше подвійне чемпіонство в цій дисципліні за всю історію змагань. 

Зізнання в коханні та сила жінок: найзворушливіші моменти на Олімпійських іграх-2024 - Фото 4

Зізнання в коханні та сила жінок: найзворушливіші моменти на Олімпійських іграх-2024 - Фото 5

Наймолодший олімпієць

Щоб боротися на Олімпійських іграх потрібні неабиякі фізичні можливості, а щоб змагатися, носячи під серцем свого малюка, варто володіти й неймовірною силою духу та витривалістю. Єгипетська фехтувальниця Нада Хафез вийшла на доріжку цьогорічних змагань на сьомому місяці вагітності. 

«Вам здавалося, що на доріжці ви бачили двох фехтувальниць, проте насправді нас було троє. Я, моя суперниця та моє маленьке дитя, яке скоро з’явиться на світ.  У нас із дитиною було чимало викликів — як фізичних, так і емоційних. Американські гірки вагітності важкі самі по собі, і боротьба за баланс між життям і спортом була не менш напруженою, але воно того варте. Мене переповнює гордість за те, що я пройшла до 16-го місця», — сказала спортсменка після свого останнього поєдинку. 

Зізнання в коханні та сила жінок: найзворушливіші моменти на Олімпійських іграх-2024 - Фото 6


Источник материала
loader