Німецькі консерватори вимагають заборонити шаурму в певних районах
Німецькі консерватори вимагають заборонити шаурму в певних районах

Німецькі консерватори вимагають заборонити шаурму в певних районах

Депутати німецького міста Гайльбронн пропонують обмежити кількість точок із шаурмою, або донер-кебабами. З такою пропозицією виступила франкція правоцентристського Християнсько-демократичного союзу, повідомляє The Local.de.

Ініціатори вважають, що місто має розробити концепцію, в якій буде визначено райони, де регулюватиметься кількість — аж до повної заборони — певних закладів харчування або сервісів. Встановлені квоти, втім, не стосуватимуться тих закладів, які вже існують.

Депутати вважають, що в місті також забагато перукарень, студій манікюру та магазинів мобільних телефонів.

Депутат від ХДС Крістоф Троссбах скаржиться, що навколо його офісу так багато точок із шаурмою, що він міг би їсти її щодня в новому місці: «Дивіться, оно кебабна праворуч, кебабна ліворуч і ще дві кебабні за два будинки далі».

На його думку, пропозиція сервісів і страв має бути різноманітніша, а зависока концентрація шаурми чинить негативний вплив на місто, — свого роду джентрифікація навпаки.

Міська рада розгляне пропозицію консерваторів після літніх канікул. Однак, як зауважує видання, навряд чи її схвалять. У пресслужбі муніципалітету зауважили, що ідея наштовхнеться на низку законодавчих перепон. Так, містобудівні норми можуть обмежувати забудову за призначенням, але визначати, яку їжу готуватимуть у закладі харчування, не можуть.

Донер-кебаб фактично став національною їжею в Німеччині, настільки є популярною ця страва, завезена турецькими мігрантами.

  • #вулична їжа
  • #Німеччина

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Источник материала
loader