У Лондоні стартують транс’європейські перегони: пересуватися можна лише громадським транспортом
У Лондоні стартують транс’європейські перегони: пересуватися можна лише громадським транспортом

У Лондоні стартують транс’європейські перегони: пересуватися можна лише громадським транспортом

17 серпня у Лондоні почнуться трансконтинетальні перегони до Тирани, учасники яких, за умовами, можуть пересуватися лише на громадському транспорті, повідомляє Bloomberg CityLab.

Цієї суботи 180 людей візьмуть старт на Трафальгарській площі, щоб подолати майже дві тисячі кілометрів до столиці Албанії. Вони можуть користуватися лише поїздами, автобусами чи поромами.

Учасники мають перетнути чотири пункти, з яких лише перший оголошено наперед: Брюгге у Бельгії. Мандрівники дізнаватимуться про наступні пункти в дорозі й відповідно коригуватимуть маршрут. Але загалом найшвидше було б сісти на поїзд до Турина, далі Адріатичним узбережжям Італії — до Барі, звідти поромом дістатися до Дурреса на албанському узбережжі, звідки до Тирани лишиться пів години автобусом.

Щорічні Race Across Europe («Перегони через Європу») проводять вдруге. Торік протрібно було дістатися з Лондона до Стамбула. Тоді один із учасників спромігся перетнути на шляху 22 країни, включно з Ватиканом і Сан-Марино.

Час у дорозі, як передбачається, займе приблизно три з половиною дні. Частина учасників намагатиметься пройти шлях якомога швидше, адже це перегони. Наприклад, торік дехто купував квитки у перший клас, щоб не гаяти час. Та чимало хто заклав на подорож тиждень і планує ночувати в готелях і купатися в морі.

У змаганнях беруть участь жінки та чоловіки приблизно порівну. Вік коливається від 20-ти до пенсійного віку. Є навіть кілька сімей, які подорожуватимуть із дітьми.

Змагання спрямовані на популяризацію залізниці в часи, коли авіаквитки доступні, але літаки генерують значну частину вуглецевих викидів. Тож у «Перегонах через Європу» швидкість — не головне.

  • #Громадський транспорт
  • #Залізниця
  • #Змагання

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Источник материала
loader