Яблучний пиріг з яблуком, мигдалем і ромом
Яблучний пиріг з яблуком, мигдалем і ромом

Яблучний пиріг з яблуком, мигдалем і ромом

Рецепти простої та смачної випічки, яка готується швидко — на вагу золота. Ми пропонуємо покроковий рецепт яблучного пирога з яблуком, мигдалем і ромом, який можна приготувати нашвидкуруч. Для приготування цього фруктового пирога вам знадобляться доступні інгредієнти, які знайдуться на кожній кухні.

Рецепт яблучного пирога

Інгредієнти для яблучного пирога:

Яблуко — 1 кг

Молоко —100 мл

Масло вершкове — 50 г

Борошно пшеничне — 75 г

Розпушувач — 0,5 ч.л.

Мед — 100 г

Ванільний цукор — 1 пакетик

Яйця курячі — 3 шт

Ром — 2 ст.л.

Мигдаль (подрібнений) — 1 ст.л.

Для змащування:

Масло вершкове — 1 кулька

Для сервірування:

Мед квітковий

Спосіб приготування пирога:

  1. Духовку прогрійте до 210 °С.
  2. Змастіть вершковим маслом форму діаметром 22 см.
  3. В окрему миску влийте молоко і додайте вершкове масло.
  4. Просійте борошно та розпушувач над мискою. Зробіть у центрі заглиблення і додайте мед, ванільний цукор, яйця, молоко з вершковим маслом і ром. Вимісіть тісто.
  5. Яблука розріжте на четвертинки, очистьте і видаліть серцевину. Розріжте кожну четвертинку на три частини та додайте в тісто.
  6. Ретельно перемішайте. Перелийте тісто у форму, посипте мигдалем.
  7. Запікайте протягом 30 хв.
  8. Вийміть із форми та полийте медом. Подавайте теплим.

Источник материала