5 культових ролей зірки європейського кіно Алена Делона
5 культових ролей зірки європейського кіно Алена Делона

5 культових ролей зірки європейського кіно Алена Делона

У віці 88 років пішов з життя французький актор Ален Делон. Про це повідомляє AFP.

Ален Делон був зіркою європейського кіно 1960-х та 1970-х років: Томом Ріплі у трилері «На яскравому сонці», Жаном-Полем у драмі «Басейн» та Робером Кляйном у фільмі «Мосьє Кляйн».

Актор зіграв у понад 90 стрічках. 2019 року на Каннському фестивалі він отримав почесну «Золоту пальмову гілку» за внесок у кіноіндустрію.

Ален Делон також підтримував Україну — він навіть декламував  «Заповіт» Тараса Шевченка французькою мовою.

«Те, що відбувається в Україні, мене глибоко засмутило і зворушило, тому я борюся за українців», — сказав актор в інтерв’ю телеканалу BFMTV. 

Ми розповідаємо про п’ять культових ролей Алена Делона.

5 культових ролей зірки європейського кіно Алена Делона - Фото 1

«Басейн» 

Режисер: Жак Дере
У ролях: Ромі Шнайдер, Джейн Біркін
Роль, яку грає Ален Делон: Жан-Поль Лерой

Письменник Жан-Поль та журналістка Маріанна відпочивають на віллі поблизу Сен-Тропе. Проте до пари разом зі своєю 18-річною донькою приїжджає колишній коханець головної героїні. 

«На яскравому сонці» 

Режисер: Рене Клеман
У ролях: Моріс Роне, Марі Лафоре, Біллі Кірнс
Роль, яку грає Ален Делон: Том Ріплі

Син американського мільйонера Філіп проводить час зі своєю подругою Мардж в Італії. До них приєднується Том Ріплі. Хлопця найняв батько Філіпа, щоб повернути свого сина додому, до Сан-Франциско. Згодом Том звикає до безтурботності багатих людей і теж хоче стати повноцінною частиною їхнього стилю життя.

«Мосьє Кляйн»

Режисер:  Джозеф Лоузі
У ролях: Жанна Моро, Франсін Берже, Луї Сеньє, Жан Буїз, Сюзанн Флон
Роль, яку грає Ален Делон: Робер Кляйн

Робера Кляйна не бентежить те, що німці окуповують Францію. Він має хорошу квартиру, коханку і гарний бізнес. Проте потім головний герой отримує поштою газету, призначену для євреїв — так і дізнається про існування чоловіка-єврея з таким же іменем. Тепер Робер Кляйн стає надто підозрілим для поліції.

«Самурай»

Режисер:  Жан-П’єр Мельвіль
У ролях:  Франсуа Пер`є, Наталі Делон, Кеті Розіє
Роль, яку грає Ален Делон: Джеф Костелло

Убивця Джеф Костелло живе в однокімнатній квартирі в Парижі та створює бездоганні алібі до своїх злочинів. Одного разу він виконує замовне вбивство власника нічного клубу, проте його помічає піаністка Валері. Тепер за Джефом стежить поліція.

«Леопард»

Режисер:  Лукіно Вісконті
У ролях:  Берт Ланкастер, Клаудія Кардінале, Паоло Стоппа, Ріна Мореллі
Роль, яку грає Ален Делон: Танкреді Фальконері

На тлі падіння міста Палермо і королівства Обох Сицилій князівське сімейство Саліна має визначитися — оплакувати падіння Бурбонів чи продовжити традицію вірної служби короні, але вже під прапорами Савойської династії.

Глава родини присягає на вірність савойцям і згодом бачить наслідки свого рішення. Окрім змін у житті головного героя фільм також простежує долю його молодого племінника Танкреді.


Источник материала
loader