Екоактивісти пропонують перетворювати сільмаги на пункти збору сміття
Екоактивісти пропонують перетворювати сільмаги на пункти збору сміття

Екоактивісти пропонують перетворювати сільмаги на пункти збору сміття

Громадська організація «Еколтава» розробила концепцію перетворення занедбаних сільських магазинів на станції роздільного збирання побутових відходів.

Сільмаги у ХХ столітті були не просто магазинами, але й нерідко слугували єдиними суспільними просторами. Зараз чимало з них занедбані та закриті. Цей тип архітектури фіксує фотограф Ігор Метод у своєму проєкті Сільмагія.

Екоактивісти пропонують зберегти функцію громадського простору й одночасно додати функцію збирання відходів, перетворивши сільмаг на «зелений острівець».

«Еколтава» створила 3D-макет типового «зеленого острівця». Обрали найпоширеніший тип сільмагу площею 50 квадратних метрів. Кольори підібрали на власний смак — рожева цегла, червоні елементи та білі стіни.

Розробили план розміщення типів контейнерів: скла, паперу, пластику, металу, небезпечних відходів і побутової техніки. У кутку передбачено ручний прес для стискання пластикових пляшок і алюмінієвих банок.

На задньому дворі пропонують облаштувати огороджений майданчик із навісом, де збегіратиметься уже спресований і відсортований пластик, бляшанки та картон.

Простір має бути доступний для маломобільних людей. Навколо сільмагу пропонують висадити лучні трави.

  • #Село
  • #Сміття
  • #Сортування сміття

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Источник материала
loader