У квартиру площею менш як 7 метрів вмістили спа з сауною
У квартиру площею менш як 7 метрів вмістили спа з сауною

У квартиру площею менш як 7 метрів вмістили спа з сауною

Пара архітекторів перетворила тісне горище на мініквартиру площею лише 6,9 квадратних метра, повідомляє designboom. Приміщення розташоване у житловому будинку 1950-х років у Роттердамі, Нідерланди.

45-річна Беатріс Рамо, яка народилася в Іспанії, та зараз живе у Нідерландах, та її партнер, 51-річний німець Бернд Упмеєр, також архітектор, створили квартиру для себе (на презентаційних фото — моделі). Та насправді вони живуть у квартирі площею майже квадратних 60 метрів, кількома поверхами нижче, а «Кабанон» використовують для відпочинку або ж для гостей.

Назву проєкту «Кабанон» позичили від будиночку-дачі площею приблизно 13 квадратних метрів, який Ле Корбюзьє збудував для себе на французькому узбережжі. «Не знаю, чи ви там бували. Там він поставив ліжко, на якому неможливо спати. Тобто воно достобіса жорстке», — розповідає Беатріс The New York Times.

Проєкт став для архітекторів свого роду лабораторією, в якій вони тестували свої уявлення про комфорт, переглядаючи ідеї Ле Корбюзьє.

Раніше приміщення слугувало сховищем, однак тут було підведено опалення та водопровідні труби. Пара побачила написане від руки оголошення про продаж у 2013 році та придбала цей простір за 11 тисяч євро. Переплануванням і ремонтом займалися протягом понад десять років, коли зрідка траплявся вільний час.

Оскільки стеля висока, мислили не квадратними метрами, а кубічними. Простір проєктували під власні тіла. Зріст Беатріс — 1,72 метра, Бернд на шість сантиметрів вищий.

Простір поділено на чотири зони, кожна з яких вирізняється матеріалами: основна «кімната» зі стелею заввишки три метри; спальне місце, де стеля починається вже на висоті 1,1 метра; туалет із душем; спа. Так, у такі тісній квартирі вдалося вмісти спа: приміщення з ванною, джакузі та сауною.

Читайте також: Вісім прикладів, як створити затишний інтер’єр у мікроскопічній квартирі (фото)

Кухня вбудована: мийка, варильна поверхня і холодильник розміщено по шафках, і, власне, глибина холодильника визначила глибину всієї конструкції.

На матералах економили, що визначило кольорові рішення для кожної зони. Спа викладено чорним китайським мармуром — залишками з 1980-х років. Ванна — вживана, коштувала приблизно 100 євро. Її встановили найпершою, інакше вона б не пролізла у дверний проєм. Туалет оздобили блакитною мозаїчною плиткою, основне приміщення — коралово-рожевою плиткою, а для спальні обрали колір лікера шартрез. Загалом ремонт обійшовся у 23 тисяч євро.

Читайте також: Найменше житло у світі: чи може воно бути комфортним? (12 проєктів)

Для авторів цей проєкт був радше експериментом, однак чимало людей у Нідерландах живуть у мікроквартирах через шалені ціни на житло та його брак. У сюжеті нижче, де пара показує «Кабанон», також наводяться приклади оголошень про продаж квартир в Амстердамі: за 26-27 квадратних метрів просять у середньому 200 тисяч євро, а одну 15-метрову студію навіть продають за 350 тисяч євро.

  • #інтер'єр
  • #Архітектура

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Источник материала
loader