Авторські страви та коктейлі: чому всім варто завітати до ресторану «Бавовна» 12 вересня
Авторські страви та коктейлі: чому всім варто завітати до ресторану «Бавовна» 12 вересня

Авторські страви та коктейлі: чому всім варто завітати до ресторану «Бавовна» 12 вересня

Столичній ресторації «Бавовна» — Мецці найвибагливіших гурманів 12 вересня виповнюється один рік. Цього вечора з 16:00 на кожного гостя чекає можливість спробувати мистецтво на смак.

Авторські страви та коктейлі: чому всім варто завітати до ресторану «Бавовна» 12 вересня - Фото 1

У вас буде можливість спробувати п’ять birthday-страв від шефів Альони Смірнової та Дмитра Кривошапа, а також п’ять авторських коктейлів від нового шеф-бармену ресторану Ігоря Новосельцева, який вісім років працює в одному з кращих коктейльних барів України. На гостей чекає також welcome drink та пригощання від ресторації авторської кухні Бавовна та бару Beatnik, який увійшов до рейтингу 50 Best Discovery від 50 Best Bars.

Авторські страви та коктейлі: чому всім варто завітати до ресторану «Бавовна» 12 вересня - Фото 2

Ціна квитка — усього лише 2900 гривень. У вартість входить 5 авторських страв, 5 авторських коктейлів та пригощання. Кількість квитків дуже обмежена!

Ресторан «Бавовна» під час війни заснувала бренд-шеф Альона Смірнова, яка успішно закінчила  французьку кулінарну школу Le Cordon Bleu, стажувалася у знаменитому британському ресторані високої кухні The Fat Duck з трьома зірками Michelin, де навчалася у шеф-кухаря Хестона Блюменталя, відомого своїм новаторським підходом. Так, саме цей знаменитий британський кухар-новатор, авторитетний послідовник молекулярної кухні, вперше у світі почав застосовувати рідкий азот для створення страв.

Авторські страви та коктейлі: чому всім варто завітати до ресторану «Бавовна» 12 вересня - Фото 3

Після цього неймовірного досвіду засновниця також працювала кондитером у найкращому готелі Лондону Raffles London at The OWO під керівництвом шеф-кухаря Мауро Колагреко.

Тож не дивно, що сьогодні ресторан «Бавовна» в Україні асоціюється з високою кухнею, яка не тільки про їжу. Вона про пробудження всіх рецепторів, щасливі емоції від приймання їжі та естетську подачу, яка забезпечує глибоке візуальне задоволення.

Разом із head-шефом Дмитром Кривошапом, шеф-барменом Ігорем Новосельцевим, бренд-шеф Альона Смірнова буде творити дива.

Авторські страви та коктейлі: чому всім варто завітати до ресторану «Бавовна» 12 вересня - Фото 4

Приготування коктейлів в «Бавовні» давно почало виходити на рівень приготування страв високої кухні, і сьогодні все більш трендовими стає направлення виготовлення hand made інгредієнтів за допомогою різноманітних технік.

Авторські страви та коктейлі: чому всім варто завітати до ресторану «Бавовна» 12 вересня - Фото 5

В ресторації прагнуть вразити кожного клієнта та використовувати весь спектр таких інструментів від звичайних настоювань та fatwash до складних, що потребують більше часу та спеціальне обладнання: ферментація, clarification-технологія та дистиляція. Саме ці, досить складні техніки приготування, надають коктейлям більш насичених смаків, кращих текстур,  візуального вигляду та індивідуальності. Саме тому Ігор Новосельцев в ресторані «Бавовна» комбінує їх для досягнення більш потужного wow-ефекту.

Всі ці інструменти стають в пригоді в створенні смакових вражень для гостей від поєднання страв та коктейлів в ресторані «Бавовна». Таким чином, завдяки творчому підходу Альони Смірнової, Дмитра Кривошапа та Ігоря Новосельцева в ресторації фудпейрінг поступово переходить до віртуозного левелу — завдяки незабутньому міксу дивовижних страв та коктейлів.

Унікальні коктейлі — не єдиний привід побувати в ресторації. Насправді ця локація не залишить байдужим жодного гурмана зі стажем.

Ми зібрали три причини побувати в ресторані «Бавовна»:

1. «Бавовна»  — це ресторація авторської кухні, де всі страви, навіть вишукані десерти, готуються з дотиком диму чи вогню. 

Авторські страви та коктейлі: чому всім варто завітати до ресторану «Бавовна» 12 вересня - Фото 6

2. В «Бавовні» дивують смаками, незвичним поєднаннями добре знайомих вам продуктів, текстурами та техніками. Шефи закладу створюють їжу, яка відправляє у справжню кулінарну подорож: повертає у спогади чи дарує нові емоції.

Авторські страви та коктейлі: чому всім варто завітати до ресторану «Бавовна» 12 вересня - Фото 7

3. У «Бавовні» використовують тільки найкращі сезонні інгредієнти, адже саме вони надають стравам максимум користі та смаку. Щосезону ресторація змінює основне меню та доповнює його сезонними стравами — залежно від наявності свіжих локальних інгредієнтів від українських фермерів. Завітайте у «Бавовну» за адресою, щоб спробувати мистецтво на смак!

Авторські страви та коктейлі: чому всім варто завітати до ресторану «Бавовна» 12 вересня - Фото 8


Источник материала
loader