Що таке остеопатія і як вона може поліпшити якість життя
Що таке остеопатія і як вона може поліпшити якість життя

Що таке остеопатія і як вона може поліпшити якість життя

Що робить лікар остеопат? Що лікує лікар остеопат? Що таке остеопатія простими словами? У чому небезпека остеопатії? Цими пошуковими запитами заповнений Google-пошуковик. Ексклюзивно для ELLE.UA лікар остеопат Андрій Тимченко розповів, як остеопатія може змінити ваше життя загалом і здоров`я зокрема — на краще.

Остеопатією називають систему діагностики та лікування хворобливих станів організму, причиною яких є механічні порушення: зміна еластичності шкіри, підшкірної клітковини, м`язів, зв`язок і сухожиль, рухливості суглобів. За допомогою легких дотиків лікар визначає проблемні зони організму: затискачі, зсуви, напруження тканин і органів, які часто не можуть бути виявлені навіть під час апаратних досліджень. Дуже м`яке, фізіологічне остеопатичне лікування чудово переноситься і практично не має негативних побічних ефектів. В основі такого лікування лежить наша здатність до самовідновлення, а весь організм сприймається як єдине ціле. Не дивно, що в наші дні, коли усвідомленість і вивчення себе стали частиною життєвої філософії багатьох людей, методики остеопатії стають дедалі більш популярним.

Що таке остеопатія

Остеопатія — це метод ручного впливу на різні структури організму з метою вивільнення їх від функціональних блоків та покращення якості життя.

Остеопатія базується на анатомії, фізіології та біомеханіці, а також вмінні застосування досягнень цих наук на практиці.

Остеопатію як науку започаткував хірург Ендрю Тейлор Стіл у 1874 році. Він вирішив, що існують методи лікування, які відрізняються від медикаментозних. Саме завдяки його наполегливій праці ми маємо можливість використовувати досягнення цієї науки зараз.

Що таке остеопатія і як вона може поліпшити якість життя - Фото 1

Існує багато легенд, де Стіл отримав свої знання: за однією з версій він багато мандрував країною та збирав інформацію про методи народного лікування від індіанців. Наприклад, в індіанців племені сіу був ритуал посвячення у воїни. Одною з частини ритуалу було утримання шаманом кандидата за нижню щелепу. Під час жорсткого захвату щелепи відбувалось стирання напруги попередніх психоемоційних переживань, які відбувались у наслідок стискання щелепи під час стресу.

За іншою версією, Єндрю багато спілкувався з працівниками, що приїхали на роботу в Америку з Китаю та Індії. Їх знання у вигляді меридіонального та чакрального устрою організму також знайшли своє відображення у методиці лікування.

Філософія остеопатії полягає у принципах про те, що тіло  це єдине ціле, а також воно здатне до самолікування. Головна ціль експерта-остеопата — допомогти організму спрямувати свої ресурси в правильному напрямку.

Умовно, остеопатію можна поділити на три типи:

1. Структурна — м’язи, кістки, зв’язки.

2. Вісцеральна — робота із внутрішніми органами.

3. Краніосакральна  (робота із твердою мозковою оболонкою, по якій циркулює спинномозкова рідина)

В процесі остеопатичного сеансу лікар використовує всі види.

Остеопатія використовує в основному, м’які сили, коли сила дотику не перевищує ваги 10-центової монети.

Одна з основних задач остеопатії — подовшити «правильний рух» життя в організмі. Поняття правильний рух — досить індивідуальне, бо для кожної людини або виду діяльності поняття «правильний» є особистим.

З позиції остеопатії, порушення руху є причиною розвитку більшості захворювань. Остеопатія безпечна, тому, що при лікуванні використовують техніки виключно в межах фізіологічних бар’єрів тканин. Ці техніки виключають форсований вплив. Для кожного пацієнта розроблюється окрема індивідуальна програма лікування, яка враховує особисті властивості, ступінь перебігу хвороби та загальний стан здоров`я. В результаті знімається больовий симптом, активуються глибокі м`язи, відновлюється трофіка уражених тканин, відновлюється рух суглобів та хребта.

Після проходження одного або декількох сеансів (це залежить від темпу відновлення пацієнта) суттєво підвищуються рухливість, працездатність, підвищується якість життя.

Остеопатичні методики суттєво впливають не тільки на захворювання опорно-рухового апарату, а також корисні та ефективні при лікуванні ішемії, гіпертонії,  бронхіальній астмі, ендогенній депресії, абстинентних синдромах, захворюваннях тазового дна та інших захворюваннях.

Людина має все, щоб не хворіти, щоб одужати та повернути радість до життя.

Методи остеопатії досить широкі, але всі вони спрямовані на досягнення кінцевого результату — запустити механізм самовідновлення, зробити його більш ефективним, запобігти розвитку нових захворювань.


Источник материала
loader