Куди піти у Києві на вихідних: музеї, кіно, імерсивний театр та музика
Куди піти у Києві на вихідних: музеї, кіно, імерсивний театр та музика

Куди піти у Києві на вихідних: музеї, кіно, імерсивний театр та музика

Перші осінні, але ще теплі вихідні – чудова нагода провести активний культурний вікенд. Ми подивилися, куди у ці два дні, 7 та 8 вересня, можна вирушити у Києві – новий сезон вже розпочався.

МИСТЕЦТВО: Закарпатська школа живопису у Києві

Останні дні в Києві ще працює унікальна експозиція, присвячена закарпатській школі живопису. Виставка є продовженням довготривалого музейного проєкту "Мистецькі школи України", а її експонати зібрані з приватних колекцій. Більше ста творів закарпатських митців різних поколінь дають уявлення про феноменальне явище в українському мистецтві – "Закарпатський Барбізон". Мистецтво Закарпаття – потужний пласт української культури, який не тільки зміг виокремитися в школу національного рівня, але й гідно вирізняється на тлі Київської, Харківської, Одеської та Львівської мистецьких шкіл.

Де: Київська картинна галерея, вул. Терещенківська, 11

КІНО: "Бітлджюс, Бітлджюс"

В українських кінотеатрах показують новий фільм "Бітлджюс Бітлджюс" — продовження культової стрічки Тіма Бертона 1988 року. Сюжетна лінія стрічки починається з того, що після несподіваної сімейної трагедії три покоління родини Дітц повертаються додому у Вінтер-Рівер. Життя Лідії, яку досі переслідує Бітлджюс, перевертається догори дриґом. Її бунтівна донька-підлітка Астрід знаходить на горищі таємничий макет міста і випадково відкриває портал до потойбічного світу. Проблеми назрівають в обох світах, тому це лише питання часу, коли хтось тричі вимовить ім'я Бітлджюса.

Куди піти у Києві на вихідних: музеї, кіно, імерсивний театр та музика - Фото 1

МУЗИКА: Modeselector у Києві

Легендарний німецький дует Modeselector повертається до Києва. Українська аудиторія добре знає Герно і Себастіана завдяки незабутнім шоу гурта Moderat, в складі якого до них приєднується Саша Рінг (Apparat). Символічно, що Modeselektor добре знають, що таке дух свободи. Понад 30 років тому вони – тоді ще новачки техно-сцени, що називали себе Fundamental Knowledge – грали свої перші електронні лайви на уламках Берлінської стіни. 7 вересня вже в статусі світових суперзірок Modeselektor знову шануватимуть рейв та свободу в самому епіцентрі історичних подій – в повоєнному Києві.

Куди піти у Києві на вихідних: музеї, кіно, імерсивний театр та музика - Фото 2

Де: KURENI, Паркова дорога, 4

НА ЦІЛИЙ ДЕНЬ: Благодійний Кураж, Jazz

У новому сезоні KURAZH повертається у улюбленому музичному форматі під назвою "Вересневий Джаз". "Ми повертаємося одразу з артистами, що довго асоціюватимуться з кращими джазовими часами України, бо любимо створювати вам кращі спогади сьогодення", – розповідають організатори Куражу. Окрім музичної частини гостей очікує лекторій, де виступлять Володимир Завадюк та Акім Галімов.

Де: GARAGE, вул. Межигірська, 82

ТЕАТР: вистава Pomitna

POMITNA – імерсивна вистава, створена командою uzahvati за ідеєю Veteran Hub. Вона розповідає історію про жінку, кохану та партнерку воїна, а її історію глядачм розказують на київському залізничному вокзалі – місці, де зустрічаються і прощаються, ллють сльози радості й печалі, тут чекають і залишають тих, хто буде чекати. "З початком російсько-української війни, яка почалась у 2014-му році, багато жінок залишилися чекати своїх воїнів. Доглядати дітей, керувати побутом, бути "головною дорослою", будувати стосунки з коханими на відстані. Так у їхніх життях побільшало відповідальності та нових ролей", – розповідають організатори вистави. Дізнатися більше можна за посиланням.

Де: Київський залізничний вокзал



Источник материала
loader