День Бердянська проведуть у Києві, Львові та Запоріжжі
День Бердянська проведуть у Києві, Львові та Запоріжжі

День Бердянська проведуть у Києві, Львові та Запоріжжі

17 вересня релокована влада Бердянська, активісти та бізнеси бердянських переселенців у Києві та Львові об’єднаються, аби на один день відтворити атмосферу окупованого росіянами приазовського міста.

Відколи 28 лютого 2022 року в Бердянськ зайшла російська техніка, переміщені бердянці збирались щороку 17 вересня маленькими групами, аби відзначити день міста. Цьогоріч вперше День Бердянська повноцінно проведуть у Києві, Запоріжжі та Львові.

Встановлять дерев’яну копію Бердянського маяка. Буде рибальська сітка, на яку гості кріпитимуть свої побажання, з яких потім створять капсулу часу, що відкриють після деокупації. 

У Києві можна буде замовити фірмові бердянськи креветки та бички. У Львові облаштують мініпляж із шезлонгами, парасольками та морським бризом. 

У трьох містах одночасно проведуть телеміст, аби бердянці з будь-якого куточка світу змогли доєднатися до заходу. На Укрпошті надрукують тематичну марку.


Київський бар «Характерники» прикрасять соняшниками й житом, а також листівками з бердянським сленгом. «Згадую, як місцеві часто казали “тю, ля, та ти шо”, “на кОсу чи на косУ?”, “дай на руп три”», — згадує засновник закладу Іван Карауланов. 

«Цього року ми відзначатимемо День Бердянська у релокації. Ми хочемо донести до бердянців, які чекають в окупації, що ми цінуємо їх мовчазний супротив, і що Україна зараз робить усе для того, щоб повернути окуповані території», — зазначає Вікторія Галіціна, начальниця Бердянської міської військової адміністрації.

Вхід на заходи безкоштовний за умови попередньої реєстрації за посиланням.

  • #бердянськ

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Источник материала
loader