Лише 6% іспанців кажуть, що ненавидять туристів. Але є нюанси
Лише 6% іспанців кажуть, що ненавидять туристів. Але є нюанси

Лише 6% іспанців кажуть, що ненавидять туристів. Але є нюанси

Від початку року Іспанією прокотилася хвиля протестів проти туристів, а в Барселоні дехто навіть розстрілював прибульців із водяних пістолетиків. Втім, 69% іспанців, які взяли участь у нещодавньому опитуванні YouGov, позитивно ставляться до туристів, і лише 6% заявили про «негативне» і «дуже негативне» ставлення.

Водночас, якщо подивитися на графік, помітно, що у великих містах частка тих, хто не любить туристів, зростає до 12%.

Крім того, 29% іспанців повідомили, що вважають зростання кількості туристів у їхньому населеному пункті проблемою. Знов-таки, у великих містах ця частка сягає майже половини опитаних: 48%.

При цьому три чверті іспанців, навіть мешканці великих міст, погоджуються, що туризм добре впливає на їхнє місто. Серед цих впливів опитані називають як позитивні, так і негативні явища, — але негативних значно більше.

Найчастіше згадують зростання вартості житла (43%) та загалом вартості життя (35%). Також зауважують, що з туристами стає більше шуму, бруду, заторів і злочинності.

Водночас третина зауважує, що туризм створює робочі місця, що важливо для Іспанії з її високим рівнем безробіття. Для великих міст цей чинник менш вагомий, ніж для менших.

Лише третина жителів великих міст вважають, що їхні муніципалітети вживають достатніх заходів для регулювання туризму. З наступного графіку бачимо, що питання оренди стало ребром для цієї категорії — 66% опитаних заявили, що місто мусить обмежувати кількість помешкань, які здають туристам. Також чверть жителів великих міст вважають, що варто взагалі встановити ліміт на кількість відвідувачів.

Серед мешканців невеликих міст найпопулярнішою відповіддю стала промоція несезонного туризму.


Отже, іспанці загалом дружні до туристів, однак їхній надмір — явище, що отримало назву overtourism, — їх дратує. Особливо негативні впливи відчувають жителі Барселони, Малаги та інших міст, які приваблюють найбільше іноземців.

Опитування YouGov проводили 4-5 червня в Іспанії, пропонуючи охочим заповнити анкету приблизно на вісім хвилин. В опитуванні взяли участь 1027 людей. Дослідники застосували для вибірки квоти на стать, вік і регіон.

  • #Іспанія
  • #барселона
  • #Туризм

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Источник материала
loader