Чи існує безпечне покриття та чи можна робити гель-лак постійно: інтервʼю з nail-експерткою Маргаритою Коваленко
Чи існує безпечне покриття та чи можна робити гель-лак постійно: інтервʼю з nail-експерткою Маргаритою Коваленко

Чи існує безпечне покриття та чи можна робити гель-лак постійно: інтервʼю з nail-експерткою Маргаритою Коваленко

Міфів, які пов`язані з покриттям гель-лак, безпечністю «сушок» для нігтів та інших нюансів в індустрії догляду за руками — десятки. Beauty-редакторка ELLE.UA Олена Бабіцька вирішила розвінчати популярні міфи та поспілкувалася із CEO & Founder Gloss Company Маргаритою Коваленко.

Чи існує безпечне покриття та чи можна робити гель-лак постійно: інтервʼю з nail-експерткою Маргаритою Коваленко - Фото 1

Маргарито, розкажіть про свій досвід і про ідею створення власного nail-бренду.

Ідея створення GLOSS виникла з мого прагнення змінити багато аспектів у nail-індустрії. На той час будь-який бренд міг перемогти, якщо мав великий вибір кольорів, але ніхто не замислювався, чи зручно наносити матеріал на ніготь, який у нього запах, як правильно працювати з ним і уникати більшості помилок, щоб нігті залишалися цілими. Питань було багато, і я, як майстер-самоучка, мала певні уявлення про те, що я хотіла б змінити.

У 2015 році взимку почалася нова сторінка в моєму житті. Я не думала про бренд чи великий бізнес, мені просто спало на думку знайти когось, хто зможе створити такі зразки гель-лаку, з якими зміг би впоратися навіть новачок удома. Критерії були досить простими: база мала бути не надто кислою, але достатньо стійкою до корекції, і не мала права відійти раніше свого часу. Вміст пігменту в гель-лаку мав бути таким щільним, щоб його можна було наносити в 1 або максимум 2 супер тонких шари, при цьому він мав добре просихати в лампі й не мати їдкого запаху.

Чи існує безпечне покриття та чи можна робити гель-лак постійно: інтервʼю з nail-експерткою Маргаритою Коваленко - Фото 2

Мене вела не лише амбіція створити високоякісний продукт, але й бажання об`єднати майстрів манікюру. Я обожнюю спілкування з майстрами, чую всі побажання, знаю їхні потреби. Я завжди вірю в себе, і коли я за щось беруся, я роблю це настільки якісно, як би я хотіла, щоб для мене це зробили. І головне, я вірила, що якість і тренд на крутий продукт можуть йти разом, але шлях до цього був непростим.

Факапи також були. Але вони є і будуть, поки життя непередбачуване. Без них ми не були б у списку найсильніших брендів України вже майже 9 років. Можна сказати, що я вдячна за той час, коли удосконалюєш свої навички та професіоналізм.

Перший головний факап: ніколи не позичати товар! Я стикнулася з тим, що товар просто поїхав і не повернувся. На той час сума була значною, і на початку це було вагомо. Це була велика ціна за таку рекламу. Цей момент вибив ґрунт з-під ніг, але не зламав. Було багато подій, коли здавалося, що все йде не так: від помилок у виробництві (наприклад, коли пластик баночки вступив у реакцію з матеріалом, а такого матеріалу було близько 20 тонн) до невдалих рішень у маркетингу. Я проходила через усе це самостійно, вчилася на кожному провалі, але ставала сильнішою і розуміла, що косметичний бізнес жорстокий. Якщо що, про факапи я можу розповідати довго (Сміється).

Чи існує безпечне покриття та чи можна робити гель-лак постійно: інтервʼю з nail-експерткою Маргаритою Коваленко - Фото 3

На той час я не знала жодного конкурента, хто б був таким залученим у свій продукт (я рівнялася на двох конкурентів і мала багато рости). Моє життя складалося тільки з роботи. Сон по 3-5 годин на добу максимум протягом 1,5 року. Я думаю, тут кожен підприємець себе впізнає. Коли ти гориш ідеями — це все. Про труднощі скажу так: вони загартували мене і допомогли досягти того, що сьогодні GLOSS асоціюється з якістю, постійним вдосконаленням і найширшою лінійкою nail-продукції в Україні.

Поступово, крім України, я з моєю маленькою командою (на постійне питання «а скільки вас тоді працювало і скільки зараз?» я відповідаю, що головне не кількість людей у команді, а їх ефективність) почали підкорювати інші ринки. Ми почали завойовувати майстрів якістю, і я не прогадала з вимогами до матеріалу! Наші відправки були на всі континенти світу (крім Антарктиди). Ми показали, що не боїмося ризикувати й впроваджувати нові ідеї. Сьогодні GLOSS використовують понад 5000 салонів і 100 тисяч майстрів по всьому світу. І це вже не просто бізнес — це стиль. Це довіра до бренду за замовчуванням. Абсолютно кожен нейл-майстер знає бренд GLOSS в Україні.

Чи існує безпечне покриття та чи можна робити гель-лак постійно: інтервʼю з nail-експерткою Маргаритою Коваленко - Фото 4

Для мене кожен майстер — це не просто клієнт, який зробив замовлення і використовує матеріал у своїй роботі або повсякденному житті. Це мої однодумці, багато з яких стали моїми друзями, з якими я разом із брендом продовжую рости й розвиватися в індустрії краси. 

Чи існує безпечне покриття та чи можна робити гель-лак постійно: інтервʼю з nail-експерткою Маргаритою Коваленко - Фото 5

Сьогодні багато хто відмовляється від покриття гель-лаком з міркувань безпеки. Поясніть: чи справді покриття нігтів може погіршувати їхню якість або спричиняти інші проблеми зі здоров`ям?

Це тема, яку можна обговорювати вічно. На ринку стільки матеріалу і кожен зі своїм унікальним вмістом, формулами. GLOSS на ринку майже 9 років і ми розробили свій хімічний склад, який має паспорти безпеки, в якому повністю відсутній шкідливі інгредієнти, і який включає будь-які ризики для здоров`я. Абсолютно безпечний матеріал перевірений часом, мною і клієнтами. До речі, я покриваю нігті понад 12 років з перервами.

Проте, існує чимало побоювань щодо впливу гель-лаку на здоров`я. Загалом можна почати від токсичних речовин, ризиків інфекцій різного ступеня, підготовкою нігтьової пластини ще до нанесення матеріалу. Це можуть бути навіть агресивні речовини, що використовуються перед нанесенням або після зняття гель лаку. Погіршення може бути спричинене навіть простим пошкодженням нігтьової пластини під час носіння матеріалу на нігтях (маю на увазі удар нігтя), здирання гель лаку, чутливість до компонентів, який містить матеріал.

Я дам декілька порад для того, щоб ви ніколи не мали проблем з вашими нігтями:

  1. Працювати на якісному матеріалі дотримуючись технології нанесення!
  2. Робити перерви від покриття гель лака на нігтях рук. Покриття гель-лаком на ногах на період носіння закритого взуття краще виключити (для цього ми розробили звичайний лак, який супер пігментований і швидко висихає)..
  3. НЕ працювати з УФ-лампою вище 48 ватів з перемиканням режимів (тут вже це як порада для збереження вашої гарної шкіри). 

Так,  я почала цю історію з якості і я буду її дотримуватися. Хочу донести це всьому світу!

Чи існує повністю безпечне покриття?

Повністю безпечного покриття гель-лаком, яке б виключало всі можливі ризики, не існує. Гель-лак — це комплексна хімічна сполука, яка створюється шляхом змішування різних компонентів, кожен з яких виконує свою функцію. Якісний пігмент не може бути дешевим, наприклад, чим менший його помел, тим сильніше передача кольору. Розріджувачі служать для рівномірного нанесення, фотополімери відповідають за затвердіння в LED-лампі, стабілізатори запобігають розшаруванню гель-лаку у флаконі. Це дійсно цікавий досвід і серйозні речі, з якими я працюю щодня. Тож повернемося до питання: цілком безпечного гель-лаку не існує, але вірогідність виникнення проблем можна значно зменшити, використовуючи якісні та перевірені продукти.

У нас вже давно є продукт, яким користуються вибагливі клієнти або ті, у кого були певні проблеми з нігтями (до нашої зустрічі, звісно), після чого вони працюють тільки з GLOSS. Це базове покриття зі слабокислим рівнем pH. Такі бази діють м`якше на нігтьову пластину. Вибір між базами залежить від стану нігтів.

Зараз, коли гель-лак став дуже популярним, наша команда готується до запуску абсолютно нового гель-лаку в Україні. У Сполучених Штатах він вже доступний на маркетплейсі Amazon.

Чи існує безпечне покриття та чи можна робити гель-лак постійно: інтервʼю з nail-експерткою Маргаритою Коваленко - Фото 6

Які популярні міфи пов`язані з покриттям для нігтів?

Найсмішніший з них — це те, що нігтям нібито потрібно «дихати». Насправді нігтьова пластина не потребує «дихання», адже всі необхідні речовини вона отримує з кровообігу, зсередини організму.

Ще один смішний міф — лаки з кальцієм зміцнюють нігті.

Згодна, що кальцій корисний для загального здоров`я, та нігті складаються з кератину (основний білок, з якого складається нігтьова пластина). Лаки з кальцієм можуть давати тимчасовий зміцнювальний ефект, але вони не здатні змінювати структуру нігтів.

І третій міф — нігті ростуть швидше під впливом гель-лаку. Це абсолютно не відповідає дійсності, оскільки ріст визначається виключно станом вашого здоров`я.

Чи потрібно давати нігтям «відпочити» від покриття або ж у цьому немає потреби?

Іноді я відчуваю ностальгію за своїми натуральними нігтями, тому знімаю покриття на деякий час (до 1,5 місяця). Однак вважаю, що правильне використання якісних продуктів, регулярний догляд та відповідальне носіння покриття допоможуть зберегти нігті здоровими та міцними. Для тих, хто бажає дати своїм нігтям перепочинок, ми створили лінійку звичайних лаків. Цей продукт підходить як для професійного використання, так і для домашнього догляду.

Чи існує безпечне покриття та чи можна робити гель-лак постійно: інтервʼю з nail-експерткою Маргаритою Коваленко - Фото 7

За якими критеріями варто вибирати безпечне покриття для нігтів?

Вибір покриття для нігтів — це всебічний підхід. Щоб забезпечити ефективність використання і водночас знайти безпечний продукт, потрібно враховувати такі аспекти: склад продукту, рейтинг і відгуки, стабільність бренду та його ідеологію, можливість алергічних реакцій, ціну, легкість використання, інструкцію з використання, обслуговування клієнтів після покупки та наявність сертифікації.

Це допоможе знайти продукт, який відповідатиме вашим потребам, забезпечить максимальний комфорт при роботі з брендом і надасть гарантію здоров`я нігтів.

Які помилки в носінні покриття можуть погіршити стан нігтьової пластини?

Оскільки ми вже розглянули всі аспекти вибору продукції, основне правило — ніщо не зможе погіршити стан нігтьової пластини, якщо ви використовуєте якісний матеріал. Цей матеріал має бути нанесений відповідно до технології виробника тільки на здорові нігті з дотриманням усіх правил використання. Ідеальний результат забезпечується завдяки першокласним компонентом у продукції GLOSS, що гарантує успіх. 

Чи існує безпечне покриття та чи можна робити гель-лак постійно: інтервʼю з nail-експерткою Маргаритою Коваленко - Фото 8

Учені останнім часом почали говорити про шкоду лампи для сушіння покриття через ультрафіолетове випромінювання. Ця інформація правдива?

Зараз майже всі нейл-майстри використовують LED-лампи для сушіння гель-лаку. По-перше, такі лампи випромінюють переважно UVA-промені, які вважаються безпечними, і оскільки сушіння відбувається швидше, вплив на шкіру зменшується.

Раніше ж використовували УФ-лампи, які сушили нігті трохи довше — приблизно по 3 хвилини. Як же це було довго! Вони випромінювали широкий спектр УФ-променів, тому LED-лампи стали ідеальним варіантом для комфортного і безпечного манікюру.

Наші гель-лаки, як і вся продукція GLOSS для нейл-майстрів, давно адаптовані під LED-сушіння. Якщо лампи використовуються відповідно до звичайної практики манікюру, вплив буде мінімальним.

Дайте три поради, як зберегти молодість і здоров`я шкіри рук і нігтів.

1. Регулярне живлення:

Крем для рук від GLOSS перед сном. Для мене більш ідеального крему не існує: без парабенів і з пантенолом, він заживляє і заспокоює. 

Масло для кутикули буде робити ваші ручки доглянутими впродовж дня.

2. Захист

Завжди одягайте рукавички, коли прибираєте або готуєте. Бережіть вашу шкіру!

3. Правильний догляд за нігтями

Професійний манікюр у майстра або вдома — це легко з GLOSS, адже ми пропонуємо різні лінійки продуктів для різних типів нігтів і потреб.


Источник материала
loader