В Українському домі створили синій басейн: відкрилася ретроспектива Тіберія Сільваші
В Українському домі створили синій басейн: відкрилася ретроспектива Тіберія Сільваші

В Українському домі створили синій басейн: відкрилася ретроспектива Тіберія Сільваші

12 вересня в Українському домі відкрилася масштабна ретроспектива одного з найзнаковіших художників-абстракціоністів Тіберія Сільваші.

Виставка «Кола Сільваші» презентує розвиток митця у різних контекстах і різних медіа, та, зокрема нереалізовані проєкти. Крім творів самого Сільваші представлено роботи 86 авторів.

П’ять поверхів розподілили таким чином:

  • нова версія інсталяції «Малярство»;
  • зала, присвячена нефігуративному мистецтву з роботами художників зі всього світу;
  • ретроспектива визначних робіт Сільваші і близьких йому митців;
  • архівні матеріали.
  • роботи молодих українських художників, що в той чи інший спосіб «йдуть за Сільваші», зокрема й знаменита відеоробота Blue Дерека Джармена.

На першому поверсі створили басейн із дном насичено-синього кольору. Виробник фарб Caparol показав процес, як Сільваші змішував фарби та створив авторський колір Szilvashi Blue. Синій — найважливіший колір у творчості митця.

Виставка «Кола Сільваші» триватиме до 27 жовтня. Протягом цього часу відбуватимуться лекції, кураторські екскурсії, перфоманси, концерти, читання, публічні дискусії та інші події.


Проєкт створив Український музей сучасного мистецтва. Тіберій Сільваші брав участь у його підготовці. До кураторської команди увійшли Лідія Аполлонова, Ольга Балашова, Анна-Марія Кучеренко, Борис Філоненко, Ярослав Футимський та Катерина Яковленко.

Цьогоріч в Українському домі пройшло кілька масштабних виставок, серед яких ретроспективна виставка робіт Алли Горської та «МАТЕРІЯ MATTERS. Український арттекстиль».

  • #виставка
  • #мистецтво
  • #Український дім

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Источник материала
loader