До гастрономічного путівника Michelin вперше включили ресторан української кухні, повідомляє Міністерство закордонних справ.
Ресторан Anelya розташовано в Чикаго. 2023 року власник і шефкухар Джонні Кларк відвідав Харків, де народилася його бабуся. Ця подорож надихнула його створити ресторан, який би просував українську традиційну та сучасну кухню в США.
У меню Anelya є борщ із качкою; вареники з вишнею, рикотою та білим шоколадом; полтавські галушки з куркою і грибами; фарширований перець, який називають голубцями; банош; гречана каша; деруни; кров’янка.
На десерт пропонують київський торт, наполеон з кремом з чорного чаю та солодку ряжанку. З напоїв готують авторський коктейль із джином та буряковим квасом.
Путівник видає компанія з виробництва шин Michelin з 1900 року.
У гіді «Мішлен» присутній празький ресторан середземноморської кухні La Veranda, заснований рестораторами з Одеси Юрієм Колесником і Савелієм Лібкіним.
У 2018 році автори «Мішлен» написали про київського шефа Ярослава Артюха та згадали його київський ресторан «Канапа».
- #їжа
- #гастрокультура
- #Ресторан
- #США
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті