У Києві презентували грантові можливості для проєктів культурної спадщини
У Києві презентували грантові можливості для проєктів культурної спадщини

У Києві презентували грантові можливості для проєктів культурної спадщини

П’ятого вересня у Будинку спілки архітекторів у Києві пройшла подія «Культурна спадщина в Україні: від збереження до повоєнного відновлення».

Організувало захід бюро програми ЄС «Креативна Європа», і його керівник Микола Ульянов виступив із презентацією про можливості грантів. Він закликав подаватись на конкурси підпрограм «Культура» та «Медіа».

Грантові можливості також презентували UREHERIT, House of Europe, Український Інститут та Український Культурний Фонд.

«В Україні немає жодної національної програми, податкових пільг та спеціальних умов для проєктів спадщини. Вже помітна практика, що до нас будуть заходити зовнішні кошти, за рахунок інвесторів і фондів ми будемо усе відновлювати, тому ми маємо бути готовими до співпраці з іноземними коштами», — зауважила Ольга Терефеєва з UREHERIT.


Організації, які вже займаються збереженням спадщини, — Repair Together, Довженко-Центр, Український Дім, UNESCO, CEDOS, #ТворимоКультуруРазом — розповіли про свій досвід і надали поради.

Захід включав дискусію «“Три кити” культурної спадщини. Архіви, бібліотеки та музеї в часи експонентних змін», серію презентацій «Збереження архітектурної спадщини України під час війни». Вечір закінчився переглядом фільму «Нескінченність за Флоріаном» Олексія Радінського.

  • #гранти
  • #культура
  • #Спадщина

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Источник материала
loader