На Подолі створюють новий громадський сад із городом. Як долучитися?
На Подолі створюють новий громадський сад із городом. Як долучитися?

На Подолі створюють новий громадський сад із городом. Як долучитися?

Активісти створюють на київському Подолі новий сад, повідомляють громадські організації «ДІЙ Україна» (DIY Ukraine) та «Притисько-Микільська».

На вулиці Притисько-Микільській 3 раніше стояла історична будівля, її знесли у 1985 році. Відтоді це місце заросло і перетворилося на звалище.

Тут планують облаштувати громадський простір — «дзен-парк», де мешканці можуть самостійно вирощувати садовину та городину. Команда розробляє концепцію вертикального саду.

Ініціатива належить данському урбаністові Мікаелю Колвіллу-Андерсену, який раніше запустив створення саду на вулиці Кирилівській. Передбачається що сад на Подолі буде «травма-інформованим простором», тобто з поверхнями та рослинами, які максимально заспокоюють.

Щосуботи та щонеділі з 10:00 до 17:00 проводять толоки, й наразі волонтери розчистили 50% території.

Долучитися можуть всі охочі. За можливості просять приносити з собою пили, лопати, граблі. Команда забезпечує рукавичками і водою, тож просять прихопити з собою горнятко чи пляшку для води, аби не множити пластикові відходи.


Сміття на ділянці дуже багато. Обабіч розташовано Фролівський монастир та Київське експериментальне протезно-ортопедичне підприємство, котрі роками викидали на пустир свої відходи: лахміття, старі меблів, обладнання, протезні гільзи, навіть черепи тварин.

  • #громадський простір
  • #Парк
  • #Поділ
  • #Сад

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Источник материала
loader