Глина, вовна, гриби: в Україні запускають проєкт з альтернативним підходом до відбудови
Глина, вовна, гриби: в Україні запускають проєкт з альтернативним підходом до відбудови

Глина, вовна, гриби: в Україні запускають проєкт з альтернативним підходом до відбудови

В Україні запускають пілотний проєкт «радикально іншої реконструкції» — пропонують видозмінити будівельну галузь через циркулярну економіку та використовувати відновлювані, гібридні та перероблені будівельні матеріали.

HOPE HOME • НАДІЯ поєднує мистецькі та наукові підходи до використання природних матеріалів, таких як солома, конопля, глина, деревина, вовна та міцелій грибів. Ці матеріали пропонують стійкі та екологічно чисті альтернативи традиційній будівельній галузі. Наразі будівельний сектор важко назвати сталим і екологічним: він відповідає майже за 30% світових викидів вуглецю, 40% споживання енергії та 60% утворення відходів.

Проєкт розпочнеться з виставки екологічних матеріалів у Києві. Виставка та майстеркласи проходитимуть у Палаті архітекторів, вулиця Бориса Грінченка 7, з 25 по 29 вересня.


До події залучено німецьких та українських науковців, архітекторів, митців та інших експертів, серед яких: фахівець із грибів як будівельного матеріалу Алессандро Вольпато, спеціаліст із глини та дерева Ейке Росваг-Клінге, спеціаліст із вовни в поєднанні з глиною та грибами Фолке Кьоберлінг, виробник очерету Ігор Клебан, спеціаліст з глини та дерева Моріц Хенес, дослідниця використання верби та грибів Наталія Міодрагович, розробник будматеріалів із глини та соломи Сергій Поліщук, виробник матеріалів з глини та суглинку Сергій Шерстньо.

Пілотний проєкт реалізують у Миколаївській області. На події у Києві відбудеться зустріч із представниками обласної адміністрації, аби визначити село, яке відбудують за допомогою екологічних матеріалів.

  • #будівництво
  • #Відбудова

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Источник материала
loader