Київрада планує викупити ділянку, яка увійшла до заказника «Протасів яр»
Київрада планує викупити ділянку, яка увійшла до заказника «Протасів яр»

Київрада планує викупити ділянку, яка увійшла до заказника «Протасів яр»

Київрада ініціює викуп земельної ділянки, яка увійшла до заказника «Протасів яр» імені Романа Ратушного. Проєкт уже зареєстровано, його розглянуть на найближчому засіданні — тобто вже завтра, 19 вересня, разом із іншими проєктами, які просила підтримати громада.

Перемовини з власником ділянки зайшли у глухий кут, повідомив заступник міського голови, секретар ради Володимир Бондаренко.

Земельна ділянка була продана ще 20 років тому, тож у разі її вилучення власник має право на відшкодування. За словами Бондаренка, власник погодився на викуп. Ціну поки не визначено, гроші планують узяти з надходжень до бюджету від продажу та оренди інших земельних ділянок.

Інші проєкти, які розглядатиме Київрада, — №653 і №654 — скасовують зміну категорії земель кількох ділянок із рекреаційної зони на «під забудову», повідомляє ГО «Захистимо Протасів яр». Такі зміни депутати ухвалили у 2002-2004 роках.


Дніпровська компанія «Дайтона Груп» планувала збудувати у Протасовому Яру три 30-поверхових житлово-офісних будинків. Коли 2018 року забудовник почав вирубувати дерева, місцеві жителі об’єдналися в організацію «Захистимо Протасів яр», яку очолив Роман Ратушний.

У липні 2022 Київрада створила ландшафтний заказник місцевого значення «Протасів Яр».

  • #Протасів Яр

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Источник материала
loader