FILM.UA Group випустили трейлер фільму «БожеВільні» про радянську каральну психіатрію
FILM.UA Group випустили трейлер фільму «БожеВільні» про радянську каральну психіатрію

FILM.UA Group випустили трейлер фільму «БожеВільні» про радянську каральну психіатрію

FILM.UA Group опублікувала другий трейлер української художньої стрічки «БожеВільні/Diagnosis: Dissent», яка вийде у прокат 31 жовтня.

Творці фільму зазначають, що це перший у світовому кінематографі ігровий фільм, у якому торкається тема каральної психіатрії. Каральна психіатрія з кінця 1960-х років була одним із найжорстокіших винаходів радянського ладу.

Стрічка режисера Дениса Тарасова занурює глядачів у радянський період. Багато уваги автори фільму приділили відтворенню відповідної історичної доби: декораціям, костюмам, зачіскам, зовнішності та зокрема музиці. Її для фільму спеціально створив композитор Хосейн Мірзаголі. Саундреки звучать у стилі Led Zeppelin.

Головний герой фільму — меломан Андрій Довженко через любов до забороненої західної музики потрапляє до спеціалізованої психіатричної лікарні. Через його історію автори стрічки розповідають про один із найжорстокіших винаходів боротьби з інакодумством в СРСР, спрямованих на підпорядкування особистості та придушення будь-якого опору.

FILM.UA Group випустили трейлер фільму «БожеВільні» про радянську каральну психіатрію - Фото 1

Команді вдалося залучити до роботи над фільмом потужний та зірковий склад. Головну роль зіграв Костянтин Темляк, актор Театру на Подолі, знайомий кіноглядачам за роллю Павла Тичини у фільмі «Будинок Слово. Нескінченний роман», бійця з позивним Психом у драмі Кіборги, серіалам І будуть люди та Кріпа. Інші головні ролі відіграли Ірма Вітовська, Сергій Калантай, Остап Ступка, Віталій Салій, Андрій Мостренко, Дмитро Олійник, Олесь Каціон, Анастасія Пустовіт та інші.

Источник материала
loader