Сезонний десерт: хрустка та ароматна сливова галета
Сезонний десерт: хрустка та ароматна сливова галета

Сезонний десерт: хрустка та ароматна сливова галета

Осінь — сезон слив: приготуйте для близьких ароматний і ніжний пиріг за простим рецептом.

«Випічка з кукурудзяного борошна вирізняється злегка хрусткою, розсипчастою текстурою і тонким ароматом. Спробуйте мій простий рецепт із пряними сливами, вам точно сподобається», — запевняє українська food-блогерка Антоніна Латайко.

Інгредієнти для галети зі сливами

120 г вершкового масла

150 г кукурудзяного борошна

100 г цілозернового борошна

дрібка солі

1 ст. л. цукру

1-3 ч. л. холодної води

Покроковий рецепт: хрустка та ароматна сливова галета

  1. Масло добре охолодити, можна навіть у морозильній камері. Потім у чаші блендера змішати обидва види борошна, сіль, цукор і порізане кубиками охолоджене масло. Порубати блендером до стану дрібної крихти.
  2. Щоб швидко охолодити воду, я додаю в неї кілька шматочків льоду. Чим холоднішими будуть усі інгредієнти для тіста, тим краще. Додаємо в крихту з борошна та олії 1-2 столові ложки води. Пересипаємо тісто в миску і швидко замішуємо його рукою. Воно не має розсипатися, але й не повинно бути занадто м`яким. Можливо, знадобиться додати ще трохи води. Довго не вимішуємо, нам потрібно просто зібрати тісто в грудку, загорнути в харчову плівку і відправити його в холодильник мінімум на годину.
  3. Розігріти духовку до 200 градусів. Для начинки очищаємо сливи від кісточок, нарізаємо четвертинками або половинками. Присипаємо 2-4 ложками коричневого цукру, чайною ложкою кориці та столовою ложкою кукурудзяного крохмалю. Перемішуємо. Робити це потрібно безпосередньо перед розкочуванням тіста, щоб сливи не встигли пустити багато соку.
  4. Тісто розкачати на аркуші пергаментного паперу. Я при розкачуванні кладу на тісто харчову плівку, в яку воно було загорнуте, щоб не прилипала качалка. Розкачуємо в коло, товщиною 5-8 мм. На середину викладаємо начинку. Краї тіста загортаємо всередину. Тісто трохи рветься, не переживайте, начинка, завдяки крохмалю, зазвичай не витікає. Якщо утворяться дірочки, можна їх заліпити. Відправляємо в духовку на 40 хвилин.

Источник материала
loader