Енергетики показали киянам зруйноване росіянами обладнання ТЕС
Енергетики показали киянам зруйноване росіянами обладнання ТЕС

Енергетики показали киянам зруйноване росіянами обладнання ТЕС

У Києві на Контрактовій площі відкрили інсталяцію під назвою «Битва за світло», організовану компанією ДТЕК та ГО «Порт Культури» за підтримки Міністерства енергетики України.

На ній представлено зруйнований силовий трансформатор, який постраждав від російських атак на українські ТЕС.

Інсталяція дає можливість киянам та гостям столиці на власні очі побачити масштаби пошкоджень, які зазнала українська енергетична інфраструктура.

Коли у жовтні 2022 року російські війська почали інтенсивні обстріли української енергетичної інфраструктури — це призвело до серйозних пошкоджень та перебоїв в енергопостачанні по всій країні.

Україна втратила понад 90% теплової генерації та 45% гідрогенерації, про що повідомляє офіційний сайт ДТЕК. Загалом було знищено 9 ГВт потужностей, і більше 1000 об’єктів зазнали атак.

Силовий трансформатор, представлений на виставці, був пошкоджений уламками та зрештою зруйнований під час атак на одну з теплоелектростанцій ДТЕК. Трансформатор горів протягом доби. Через масштабні руйнування його не вдалося відновити.

Інсталяція створена для того, щоб люди могли на власні очі побачити наслідки таких атак, як це бачать енергетики на своїх об’єктах.

Трансформатор знаходиться на Контрактовій площі недалеко від колеса огляду.

Також нагадуємо, що коли під час масованого обстрілу 26 серпня раптово стало зникати світло, багатьом киянам довелося чекати застряглими у ліфтах кілька годин, очікуючи на допомогу.

  • #Війна
  • #дтек
  • #Київ
  • #Світло

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Источник материала
loader