У Львові хочуть змінити підрядника для будівництва сміттєпереробного заводу. Чому?
У Львові хочуть змінити підрядника для будівництва сміттєпереробного заводу. Чому?

У Львові хочуть змінити підрядника для будівництва сміттєпереробного заводу. Чому?

На сесії Львівської міськради 12 вересня оголосили про можливість завершення будівництва сміттєпереробного заводу до кінця лютого 2025 року.

Однак, через кілька днів з’явилась інформація про можливе розірвання угоди з польською компанією-підрядницею Control Process S.A., що може значно затримати проєкт, про що зазначає Львівська міська рада. Причиною цього могло стати порушення підрядником істотної умови контракту.

фото : city-adm.lviv.ua

Будівництво сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій у Львові, який зможе переробляти 250 тисяч тонн відходів щороку, вже завершено на 65%. Завод, площею 9 гектарів, має забезпечити роботою близько 180 людей.

За даними ЛКП «Зелене місто», польський підрядник не продовжує банківську гарантію на 3,6 млн євро, що ставить під ризик подальше фінансування від ЄБРР та Європейського банку реконструкції та розвитку. Загалом вартість проєкту складає 47 млн 761 тис. євро, з яких 34,8 млн — це вартість основного контракту, а 12,9 млн євро становлять додаткові роботи та індексація.

Міська рада Львова погодила кредит на 718 млн грн для завершення будівництва.

Кшиштоф Хабієр, представник Control Process S.A., наголосив, що розірвання контракту буде незаконним та може призвести до мільйонних позовів. Він також додав, що всі банківські гарантії були подані вчасно, а роботи тривають у нормальному темпі. Він також підкреслив, що ця ситуація ставить під загрозу фінансування проєкту Європейським банком реконструкції та розвитку, а також грантові кошти, виділені на забезпечення заводу обладнанням.

Це може негативно вплинути на майбутнє кредитування Львова та всього регіону міжнародними фінансовими інституціями.

А також призвести до вимог щодо компенсації шкоди компанії та проєкту, що може сягати мільйонів євро. Оскільки об’єкт готовий на 70%, розірвання контракту призведе до затримки будівництва на кілька років, а також до додаткових витрат.

Наразі складно оцінювати ситуацію й визначати, чия це помилка, наразі тривають юридичні консультації щодо подальших дій.

Також зазначимо, що згідно з євроінтеграційним законом, всі сміттєві полігони в Україні до початку 2030 року мають бути приведені у відповідність до європейських стандартів екологічної безпеки або закриті, тому зараз питання сміттереперобки та полігонів є критичними.

  • #завод
  • #Львів
  • #Сміттєпереробний завод

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Источник материала
loader