Топ-5. Екранізації літературних творів серед новинок 2024
Топ-5. Екранізації літературних творів серед новинок 2024

Топ-5. Екранізації літературних творів серед новинок 2024

Зла

Рік: 2024

Країна США

Режисер: Джон М. Чу

У головних ролях: Синтія Еріво, Аріана Гранде, Джонатан Бейлі, Мішель Єо, Джефф Голдблюм а інші

В основу фентезі-стрічки "Зла" ліг однойменний бродвейський мюзикл, який, своєю чергою, був поставлений за мотивами роману "Відьма. Життя та часи Західної чаклунки з країни Оз" американського письменника Грегорі Магвайра.

У центрі сюжету — молода жінка із зеленою шкірою Ельфаба, якій судилося стати Злою відьмою Заходу, та майбутня Добра чарівниця Півночі на ім'я Глінда. Суперниць зіграли номінантка на "Оскар" Синтія Еріво ("Гаррієт") та попвиконавиця Аріана Гранде. Крім того, у картині засвітилися зірка "Бріджертонів" Джонатан Бейлі та оскароносна Мішель Йео.

 

Міністерство неджентльменських війн

Рік: 2024

Країна: США, Великобританія, Туреччина

Режисер: Гай Річі

У головних ролях: Генрі Кавілл, Алан Річсон, Ейса Гонсалес, Генрі Голдінг, Фредді Фокс та інші

Новим проєктом Гая Річі стала екранізація книги британця Демієна Льюїса "Міністерство неджентльменської війни: як таємні воїни Черчілля підпалили Європу та породили сучасні тіньові операції" про диверсантів, які діють у німецькому тилу.

 

Доглядачі

Рік: 2024

Країна США

Режисер: Ішана Шьямалан

У головних ролях: Дакота Фаннінг, Олуен Фуер, Джорджіна Кемпбелл, Шиван Х'юлетт, Алістер Браммер та інші

Ішана Шьямалан екранізувала роман ірландського письменника А. М. Шайна "Наглядачі", назву якого також іноді перекладають як "Спостерігачі". Батько постановниці — режисер М. Найт Шьямалан ("Шосте почуття") — виступив одним із продюсерів.

Дочка майстра містичних трилерів звернулася до того ж жанру. Сюжет фільму розгортається навколо жінки, яка заблукала в лісі: вона знаходить притулок у будинку незнайомців, за якими ночами спостерігають таємничі істоти.

 

Граф Монте-Крісто

Рік: 2024

Країна Франція

Режисери: Олександр де Ла Пательєр, Матьє Делапорт

У головних ролях: П'єр Ніне, Анаїс Демустьє, П'єр Франческо Фавіно, Лоран Лафітт, Оскар Лесаж та інші

Французькі кінематографісти вирішили взятися за класику і за дилогією "Три мушкетери" ("Д'Артаньян" і "Міледі") екранізували ще один твір Олександра Дюма — пригодницький роман "Граф Монте-Крісто".

Новим Едмоном Дантесом став П'єр Ніне, знайомий глядачам по фешен-байопіку "Ів Сен-Лоран", чорно-білій мелодрамі Франсуа Озона "Франц" та адаптації автобіографічної книги Ромена Гарі "Обіцянка на світанку". Нагадаємо, що головний герой історії має втекти із замку Іф та помститися тим, хто прирік його на багаторічне ув'язнення.

 

Володар перснів: Війна Рогіримів

Рік: 2024

Країна: США, Японія

Режисер: Кендзі Каміяма

У головних ролях (озвучення): Браян Кокс, Шон Дулі, Міранда Отто, Білал Хасна, Люк Паскуаліно

Не обійдеться у 2024 році й без фентезі-всесвіту Дж. Р. Р. Толкіна. На зміну трилогіям "Володар кілець" та "Хоббіт", а також серіалу "Кільця влади" прийде повнометражне аніме "Володар перснів: Війна Рогіримів", засноване на творчості британського письменника.

Дія новинки розгорнеться за сотні років до подій "Володаря перснів", а центральним персонажем стане король Рохана Хельм Молоторукий, якому належить битися з народом під назвою дунландці. Варто зазначити, що оповідачкою виступить Еовін: Міранда Отто, яка зіграла її в трилогії Пітера Джексона, повернеться до ролі, але цього разу як актриса озвучення.



 


Источник материала
loader