У Литві відбулася зустріч з українським письменником Юрієм Андруховичем
У Литві відбулася зустріч з українським письменником Юрієм Андруховичем

У Литві відбулася зустріч з українським письменником Юрієм Андруховичем

У Клайпедській бібліотеці ім. Єви Сімонайтітє відбулася подія «Сила літератури, уяви та пам'яті» – зустріч з відомим українським письменником, одним із найвпливовіших голосів сучасної літератури Юрієм Андруховичем.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України у Литві.

У Литві відбулася зустріч з українським письменником Юрієм Андруховичем - Фото 1

Захід зібрав чимало зацікавлених гостей як дорослих, так і юних читачів, які мали унікальну можливість зануритися в літературний світ автора та отримати відповіді на свої запитання.

У Литві відбулася зустріч з українським письменником Юрієм Андруховичем - Фото 2

«Юрій Андрухович, як завжди, вразив присутніх своєю глибиною думки та теплим, відкритим спілкуванням», – ідеться в дописі.

У Литві відбулася зустріч з українським письменником Юрієм Андруховичем - Фото 3

Посол у Литві Петро Бешта також взяв участь у зустрічі, наголосивши у своєму виступі на важливості культурної співпраці між Україною та Литвою.

У своєму зверненні він зауважив, що українська література сьогодні виконує надзвичайно важливу місію – не лише підтримує та утверджує нашу ідентичність, а й підкорює серця людей по всьому світу, відкриваючи для них багатство та глибину української культури.

У Литві відбулася зустріч з українським письменником Юрієм Андруховичем - Фото 4

Захід відвідала директорка Клайпедської бібліотеки ім. Єви Сімонайтітє Лаура Юхневич, а модерувала дискусію з автором працівниця бібліотеки, представниця української громади Клайпеди, Лариса Сидоренко.

Посольство подякувало Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešoji biblioteka за тепле прийняття та організацію цього творчого вечора, а також за надану можливість українському голосу звучати на фестивалі «Інкультурація», що проходить у Клайпеді.

Нагадаємо, у Вільнюсі відбулося свято першого дзвоника в учнів Харківської школи «Гравітація».

Фото: Посольство України в Литві / Фейсбук



Источник материала
loader