У Відні проходить виставка російського озброєння, захопленого ЗСУ
У Відні проходить виставка російського озброєння, захопленого ЗСУ

У Відні проходить виставка російського озброєння, захопленого ЗСУ

У столиці Австрії проходить виставка UNBREAKABLE CODE ("Код незламності"), на якій представлено захоплену українськими захисниками військову техніку та озброєння армії РФ.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, виставка, яка вже пройшла в низці європейських столиць, відбувається у приміщенні української ГО "Mrija“.

"Надважливим сьогодні є показувати артефакти війни громадянам європейських країн, щоб вони не забували, що ця війна реально може вплинути на життя кожного з нас", - зазначив у коментарі агентству голова "Mrija" Андрій Каріоті.

У Відні проходить виставка російського озброєння, захопленого ЗСУ - Фото 1У Відні проходить виставка «Код незламності» / Фото: Василь Короткий, Укрінформ

У Відні проходить виставка російського озброєння, захопленого ЗСУ - Фото 2У Відні проходить виставка російського озброєння, захопленого ЗСУ - Фото 3У Відні проходить виставка російського озброєння, захопленого ЗСУ - Фото 4У Відні проходить виставка російського озброєння, захопленого ЗСУ - Фото 5У Відні проходить виставка російського озброєння, захопленого ЗСУ - Фото 6У Відні проходить виставка російського озброєння, захопленого ЗСУ - Фото 7У Відні проходить виставка російського озброєння, захопленого ЗСУ - Фото 8У Відні проходить виставка російського озброєння, захопленого ЗСУ - Фото 9

На його переконання, ця виставка також стала важливим імпульсом для австрійського суспільства на передодні визначальних виборів до парламенту Австрії 29 вересня. "На цих виборах визначиться майбутнє країни, адже з високою ймовірністю проросійська Австрійська партія свободи набере найбільшу кількість голосів та ввійде в урядову коаліцію. Тож задуматись про завтра вартує вже сьогодні, і ніщо так не примушує задуматися, як ракета або навіть її уламок у вигляді музейного експоната", - додав він.

У Відні проходить виставка російського озброєння, захопленого ЗСУ - Фото 10

До Відня міжнародна виставка про війну, розв'язану Росією, прибула з Брюсселя, а перед цим вона демонструвалася у столицях Угорщини та Німеччини.

У рамках виставки також пройшли онлайн-виступи та відеозвернення українських військових істориків та посадовців, які розповіли про експонати та війну РФ проти України.

Читайте також: У Британії проходить виставка «Україна: від минулого до майбутнього»

Міжнародна виставка організована Національним військово-історичним музеєм України МОУ, Центром досліджень трофейного та перспективного озброєння та військової техніки ЗСУ за підтримки асоціації "Фундація "Золота Бджола" (Бельгія) та всеукраїнської асоціації "Кадетська співдружність".

Як повідомляв Укрінформ, у приміщенні Українського хабу в Брюсселі відкрилася експозиція уламків російської зброї, з якої були вилучені компоненти електроніки та складові частини, вироблені у країнах Заходу.



Источник материала
loader